Scintigrafia reprezinta o metoda de imagistica specifica medicinei nucleare, care permite diagnosticarea unei game complexe de afectiuni specifice sistemului osos sau organelor, din punct de vedere structural sau functional. 

  • Examinarile scintigrafice sunt sigure, neinvazive si nedureroase pentru pacient

Investigatiile de medicina nucleara au un rol indispensabil in obtinerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum si in monitorizarea leziunilor si evaluarea raspunsului la tratament, in cazul pacientilor oncologici. Scintigrafia se foloseste in diagnosticarea cancerelor osoase, pulmonare, tiroidiene. 

In cadrul SANADOR, pacientii pot beneficia de examinari scintigrafice de inalta calitate, efectuate de o echipa medicala cu experienta, cu ajutorul tehnologiei SPECT-CT, ce are la baza utilizarea unui echipament de ultima generatie - aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. 

Tipuri de scintigrafie disponibile in SANADOR

Scintigrafie miocardica

Este o investigatie nedureroasa, neinvaziva pentru pacient, ce ofera informatii despre functia ventriculului stang in sistola si diastola, despre perfuzia si motilitatea muschiului cardiac. Recomandarea catre o astfel de investigatie este facuta de catre medicul cardiolog (in cazuri de infarct, de cardiopatii ischemice dureroase sau nedureroase etc.)

  • Centrul Oncologic SANADOR este singurul spital privat in care se efectueaza scintigrafia miocardica

Scintigrafie osoasa

Un examen non invaziv de medicina nucleara cu ajutorul caruia se pot diagnostica si evalua afecțiunile osoase inca din primele stadii. Procedura are cea mai inalta sensibilitate in detectia leziunilor osoase maligne (metastaze osoase sau tumori primare), infectioase sau posttraumatice, precum si in evaluarea raspunsului la tratament in cazul pacientilor oncologici. Scanarea osoasa se face dupa administrarea intravenoasa a unui radiofarmaceutic, iar imaginile sunt achizitionate după 2-3 ore, timp necesar fixarii substantei la nivel osos. Aceasta scintigrafie osoasa este: non invaziva, nedureroasa, rareori asociata cu disconfort sau efecte secundare.

Galerie foto

SANADOR