Repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace

Ce este tehnica InternalBrace?

Tehnica InternalBrace este o metodă inovatoare de reparare a ligamentelor, care utilizează o combinație de materiale biocompatibile și tehnologie avansată pentru a restabili funcționalitatea și stabilitatea articulațiilor. Această tehnică revoluționară a devenit o opțiune preferată în tratarea leziunilor ligamentare la nivelul genunchiului, umărului și gleznei. Vino la SANADOR pentru cele mai noi și eficace proceduri de tratament!

  • 021 9699 Programează-te acum!

Articulații pentru care poate fi folosită tehnica InternalBrace

Tehnica InternalBrace poate fi aplicată cu succes în repararea ligamentelor la nivelul mai multor articulații importante, cum ar fi genunchiul, umărul și glezna. În cadrul genunchiului, această tehnică este utilizată în special pentru ligamentele încrucișate anterior și posterior (LIA și LIP), oferind o alternativă modernă la metodele tradiționale de reconstrucție ligamentară. În cazul umărului, ligamentele glenohumerale și coracohumerale pot beneficia de această tehnologie avansată, iar la nivelul gleznei, ligamentele laterale pot fi, de asemenea, reparate cu succes prin tehnica InternalBrace.

  • La SANADOR beneficiezi de toate analizele și investigațiile necesare pentru un diagnostic rapid și corect. Programează-te!

Indicații ale reparării ligamentelor prin tehnica InternalBrace

Repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace este indicată într-o varietate de situații clinice, inclusiv leziuni sportive, accidente sau alte traume care pot afecta ligamentele articulațiilor menționate. Indicațiile specifice includ leziuni ale ligamentelor încrucișate, leziuni ale ligamentelor laterale ale genunchiului (ca ruptura de ligament colateral medial), instabilitatea umărului cauzată de rupturile ligamentelor glenohumerale, precum și leziuni ale ligamentelor laterale ale gleznei.

  • Alege SANADOR pentru diagnostic prompt și tratament modern, cu rezultate bune pe termen lung!

Avantajele tehnicii InternalBrace

Utilizarea tehnicii InternalBrace aduce numeroase avantaje în comparație cu metodele tradiționale de reparare a ligamentelor. Unul dintre principalele avantaje constă în capacitatea sa de a oferi stabilitate imediată articulației, contribuind la reducerea riscului de complicații postoperatorii. De asemenea, InternalBrace permite o recuperare mai rapidă și mai confortabilă pentru pacienți, datorită minimizării leziunilor tisulare adiacente.

O altă caracteristică notabilă este capacitatea tehnicii InternalBrace de a conserva țesutul ligamentar natural, evitând astfel necesitatea prelevării de grefe de la alte zone ale corpului. Aceasta contribuie la reducerea morbidității asociate cu alte proceduri chirurgicale și scurtează perioada de recuperare a pacienților.

Cum se realizează repararea ligamentelor prin InternalBrace?

Pregătirea pentru intervenție

Înainte de intervenția chirurgicală, pacientul este supus unei evaluări amănunțite, pentru a stabili diagnosticul precis și pentru a determina fezabilitatea utilizării tehnicii InternalBrace. Imagistica medicală, cum ar fi rezonanța magnetică (RMN) sau tomografia computerizată (CT), poate fi folosită pentru a obține detalii clare asupra leziunii ligamentare.

Efectuarea procedurii

În timpul procedurii chirurgicale, se utilizează o abordare artroscopică, minim invazivă, pentru a reduce traumatismul tisular și a accelera procesul de recuperare. Se începe cu efectuarea a două incizii mici la nivelul articulației afectate sau în apropierea leziunii ligamentare. Prin aceste incizii se introduce o cameră video specializată, numită artroscop, cu care chirurgul va vedea în interiorul articulației, împreună cu un set special de instrumente, folosite pentru a aplica materialul de contenție în jurul ligamentului afectat.  Această structură de susținere suplimentară, fabricată din materiale biocompatibile, va ajuta la stabilizarea ligamentului și la promovarea vindecării.

Tehnica InternalBrace implică utilizarea unui fir sintetic rezistent și flexibil, care este plasat în paralel cu ligamentul afectat. Acest fir acționează ca un suport suplimentar, permițând ligamentului natural să își reia funcția în timp ce este protejat și susținut de noul material. Datorită faptului că prin această procedură nu se înlătură tendonul defect, ci este doar “întărit”, în urma operației nu va fi nevoie de atelă gipsată sau alte dispozitive de susținere.

Recuperarea după operație

Perioada de recuperare după repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace poate varia în funcție de articulația afectată și de severitatea leziunii. Cu toate acestea, în general, avantajele tehnicii se reflectă într-o recuperare mai rapidă și mai confortabilă pentru pacienți, comparativ cu alte metode.

Fizioterapia joacă un rol crucial în îmbunătățirea flexibilității, a forței și a stabilității articulației și este esențială în scurtarea timpului de recuperare.

În primele săptămâni postoperatorii, pacienții pot fi sfătuiți să evite activitățile intense și să urmeze un program de exerciții specializat, conceput pentru a consolida și a restabili funcționalitatea articulației. Consultațiile regulate, efectuate de către un medic specialist și un fizioterapeut sunt esențiale pentru monitorizarea progresului și ajustarea planului de recuperare, în cazul în care este necesar.

  • La SANADOR ai acces la consultații asigurate de medici empatici și experimentați. Programează-te!

Riscuri și contraindicații ale procedurii

Deși tehnica InternalBrace este considerată o opțiune sigură și eficientă pentru repararea ligamentelor, există anumite riscuri și contraindicații care trebuie luate în considerare. Printre riscurile posibile se numără:

Contraindicațiile pot include prezența unor afecțiuni medicale preexistente, care ar putea complica procesul de vindecare sau ar putea pune în pericol rezultatul final al intervenției chirurgicale. Este esențial ca pacienții să discute cu medicul lor despre istoricul lor medical și să primească informații detaliate despre riscuri și beneficii înainte de a decide să opteze pentru tehnica InternalBrace.

Tehnica InternalBrace este o inovație semnificativă în domeniul reparării ligamentelor la nivelul genunchiului, umărului și gleznei. Având beneficii evidente în ceea ce privește stabilitatea imediată a articulației, recuperarea rapidă și conservarea țesutului natural, această tehnică se bucură de tot mai multă popularitate în comunitatea medicală și printre pacienți. Cu toate acestea, este important ca fiecare caz să fie evaluat individual, iar decizia de a alege tehnica InternalBrace să fie luată în urma unei discuții aprofundate între pacient și medicul specialist.

Repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace, la SANADOR

La Secția de Ortopedie și traumatologie a Spitalului Clinic SANADOR, chirurgii realizează repararea ligamentelor prin tehnica InternalBrace pentru pacienții cu leziuni ligmentare care sunt eligibili. Medicii experimentați ai SANADOR realizează investigații avansate înainte de orice intervenție chirurgicală, cu echipamente de ultimă generație, ca aparatele RMN cu putere 3T, care furnizează imagini la înaltă rezoluție, și computerele tomograf cu 128 slice-uri, care obțin imagini în secțiune detaliate, foarte clare.

Intervenția este realizată într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din țară, cu artroscop performant. Pacienții beneficiază de cea mai bună îngrijire și monitorizare permanentă, în condiții de siguranță maximă, grație Secției ATI acreditată ca secție de categoria I – nivel de competență extinsă.

Pentru restabilirea funcțiilor motorii și mobilității după operație, pacienții se pot adresa Departamentului de Medicină Fizică și Reabilitare SANADOR, unde beneficiază de programe de terapie fizică personalizate, realizate sub îndrumarea unor terapeuți experimentați.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR