Radioterapia este considerata ca fiind una din specialitatile medicale care a progresat cel mai mult in ultimii 15 ani. Radioterapia este administrate in prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer.

Radioterapia externa este un tratament cu acțiune loco-regionala, care utilizeaza radiații de inalta energie pentru a distruge celulele canceroase, cu efecte secundare minime asupra tesuturilor sanatoase din vecinatatea tumorii. Radioterapia este efectuata cu ajutorul unui accelerator liniar.

Tratamentul curativ ținteste vindecarea bolii si reducerea riscului de recidiva prin cresterea controlului local. Radioterapia poate fi administrata ca parte a unui tratament multimodal in diverse etape:

 • Radioterapie definitiva: in cazurile unor tumori inoperabile
 • Radioterapie preoperatorie (neoadjuvanta)
 • Radioterapie postoperatorie (adjuvanta)

Acest tratament poate fi efectuat concomitent cu chimioterapia in functie de localizarea formatiunii tumorale si a stadiului bolii.

Tratamentele paleative sunt efectuate pentru ameliorarea simptomatologiei pacientilor oncologici. Aceste simptome pot fi diverse (durere, dispnee, sangerare, tulburari neurologice etc). Tratamentele paleative sunt in general scurte si imbunatatesc calitatea vietii pacientilor. Cele mai frecvente situatii in care se foloseste radioterapia paleativa sunt metastazele osoase, metastazele cerebrale, compresia medulara, compresia mediastinala.

Evoluția tehnologică a radioterapiei din ultimile decenii a determinat o imbunatatire semnificativa al acestui tip de tratament, iar Centrul Oncologic Sanador este dotat cu doua acceleratoare liniare de ultima generatie TrueBeam si TrueBeam STX, produse de Varian, lider mondial in domeniu.

 • Centrul Oncologic Sanador este dotat cu doua acceleratoare liniare de ultima generatie TrueBeam si TrueBeam STx High Definition, produse de Varian, lider mondial in domeniu

La Centrul Oncologic Sanador ducem impreuna o lupta cu boala si avem de partea noastra tehnologie de radioterapie de ultima generatie. Iti asiguram efectuarea unei game complexe de tratamente:

 • Radioterapie cu Intensitate Modulata (IMRT).
 • Radioterapie cu Arc Modulata Volumetric (RapidArc®)
 • Radioterapie Ghidata Imagistic (IGRT)
 • Radioterapie 3D conformationala
 • Radioterapie stereotaxica:

  • Radiochirurgie stereotaxica (SRS): tratamentul metastazelor cerebrale si altor tipuri de tumori rare: adenoame hipofizare, neurinom acustic, meningioame de baza de craniu
  • Radioterapie stereotaxica corporala (SBRT): tratamentul tumorilor extracraniene – tumori primare pulmonare neoperabile de stadiu incipient, metastaze pulmonare, metastaze vertebrale.

Achizitionarea imaginilor necesare planificarii tratamentului de radioterapie se va face cu un computer tomograf Phillips Brilliance Big Bore 4D, cel mai performant CT dedicat radioterapiei. Acesta are o deschidere de 85 cm asigurand posibilitatea scanarii extinsa si la pacientii supraponderali. Acest computer tomograf mai are si posibilitatea de scanare 4D, fiind esentiala in tumorile dependente de mișcarile respiratorii (cancere toracice, cancere mamare si cancere abdominale).

Tratamentul radioterapeutic este asigurat pacientilor in sistem de spitalizare zi, de catre o echipa medicala formata din medici radioterapeuti, fizicieni medicali si tehnicieni de radioterapie, toti avand o inalta pregatire in domeniu. Pacientul nu simte niciun discomfort pe durata sedintei, efectele adverse din cursul tratamentului fiind minime la majoritatea pacientilor.

 • Tratamentul radioterapeutic este asigurat pacientilor in sistem de spitalizare zi, de catre o echipa medicala formata din medici radioterapeuti, fizicieni medicali si tehnicieni de radioterapie, toti avand o inalta pregatire in domeniu.

Centrul Oncologic Sanador

Centrul Oncologic Sanador inseamna inteligenta medicala, responsabilitate, competenta si tehnologie medicala. Suntem concentrati pe problemele si nevoile tale medicale, iar eforturile si investitiile noastre sunt indreptate spre sanatatea ta. Care este, de fapt, si scopul nostru final. Te pregatim si iti oferim informatii despre tot ce trebuie sa stii despre radioterapie.

 • Se foloseste de aproape 100 de ani
 • In multe dintre cazuri, radioterapia poate fi suficienta
 • Radiatiile ionizante sunt produse cu ajutorul unui accelerator liniar si aplicate tintit, in functie de patologia fiecarui pacient.
 • Exista mai multe moduri de efectuare a radioterapiei
 • Echipa medicala este formata din profesionisti in domeniu: medici radioterapeuti, fizicieni medicali, tehnicieni de radioterapie, toti cu pregatire inalta in domeniu.
 • Pot aparea efecte nedorite, particulare de la un pacient la altul

Iti oferim si alte motive pentru care poti alege Centrul Oncologic Sanador ca aliat in lupta impotriva cancerului:

1. Iti asiguram traseu complet: de la diagnostic, la tratament si urmarire post terapeutica.

2. Avem o abordare multidisciplinara - absolut necesara in tratamentul eficient al cancerului.

3. Am infiintat o Comisie Oncologica Multidisciplinara (Tumor Board) - dosarul pacientului este analizat cu specialisti de top din arii diverse de interes.

4. Avem o echipa medicala de elita - medici si fizicieni cu bogata expertiza medicala internationala.

5. Tehnologie de ultima generatie.

6. Te monitorizam in permanenta.

Centrul Oncologic Sanador

 • Adresa

  Str. Sevastopol, nr. 5, sector 1, București

 • Program

  Luni - Sâmbătă: 08:00 - 21:00

 • Metrou

  Liniile M1, M2 - Stația Piața Victoriei

 • STB

  20, 24, 34, 42, 45, 131, 182, 300, 301, 381, 783

Galerie foto