Pentru mine, dl. Prof. Ciurea reprezintă un al doilea tată

„Numele meu este Alexandru G., născut în 1989. La naștere am prezentat meningită nenonatală cu Escherichia coli. Am urmat la Arad tratament cu ceftriaxonă, terminând toată rezerva de atunci a Spitalului Fundeni cu acest medicament. Sechelar, am prezentat hidrocefalie, motiv pentru care la Szeged, în Ungaria, mi s-a plantat un șunt cu valvă ventriculo-cardiac drept. O septicemie cu stafilococ în postoperator a determinat replantarea dispozitivului pe partea stângă ventriculo-jugular, iar evoluția postoperatorie a fost cu hipertensiune intracraniană. La acea vreme, familia mea s-a adresat Cinicii de Neurochirurgie Bagdasar-Arseni, din București, unde Prof. Dr. A. V. Ciurea a suprimat dispozitivul montat în Ungaria și mi-a plantat o valvă de joasă presiune cu șunt ventriculo-peritoneal.

Prof. dr. A. V. Ciurea, Doctor în Științe Medicale, Director Științific al Spitalul Clinic SANADOR

Timp de 25 de ani, nu am avut nicio problemă. Asta până în 2020, când montajul s-a deteriorat, concretizat în hipertensiune intracraniană și tulburări de echilibru. Fiind stare de urgență, nu am avut posibilitatea de a ne adresa altui serviciu decât celui din Timișoara, unde mi s-a suprimat tot montajul și s-a plantat o valvă cu șunt ventriculo-peritoneal drept. Postoperator, am prezentat semne de ocluzie intestinală prin acumulare excesivă de LCR, motiv ce a determinat replantarea tubului în alt segment al cavității abdominale. Evoluția a fost proastă, prin persistența sindromului de hipertensiune intracraniană și abdomen acut, motiv ce i-a determinat cei din Timișoara să refuze continuarea tratamentului, fără să îmi indice alt loc în care să mă adresez.

Am luat legătura cu dl Prof. Dr. A. V. Ciurea, care, cu mare omenie și bun-simț, ne-a recomandat să venim la București. După consultații și investigații la Spitalul Clinic SANADOR, domnul profesor a concluzionat că montajul de la Timișoara nu era în poziție corectă. După 6 ore de intervenție chirurgicală, dl Prof. Dr. A. V. Ciurea a reușit montarea altei valve, cu drenaj ventriculo-jugular drept. Din acel moment, starea mea s-a normalizat.

Mulțumesc întregului colectiv SANADOR și în special domnului profesor Ciurea pentru noua șansă primită. Recomand tuturor celor cu afecțiuni grave să nu se adreseze serviciilor fără experiență în tratamentul respectivelor boli.

Pentru mine, domnul Profesor Ciurea reprezintă un al doilea tată.” Alexandru G., 31 de ani

SANADOR