Intervenție endoscopică pentru hiperplazie benignă de prostată și litiază vezicală

Nicolae,  în vârstă de 63 de ani, nu a ajuns întâmplător la Conf. Dr. Marcian Manu. În urma consultațiilor efectuate în Prahova, medicul a descoperit că pacientul are pietre la vezică și prostata mărită. „Doctorul mi-a explicat că este necesară intervenția chirurgicală și mi-a recomandat să merg la dl conferențiar Marcian Manu. Am fost, m-a consultat și a confirmat diagnosticul pus de doctorul meu din Prahova, hiperplazie benignă de prostată și litiază vezicală secundară.”

Echipa de Urologie de la Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, a efectuat o intervenție endoscopică cu laser și plasmă vaporizatoare în vederea rezolvării hiperplaziei benigne de prostată și a litiazei vezicale secundare. Operația s-a prelungit cu o intervenție pe uretră, după ce medicul a observat prezența unei stricturi uretrale.

Hiperplazia benignă a prostatei (adenomul de prostată) este cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului și se dezvoltă din glandele zonei de tranziție ca o umflătură a prostatei.  Statisticile arată că apare în special după vârstă de 40-50 ani și împiedică funcționarea corectă a sistemului urinar.

Litiaza vezicală constă în prezența calculilor în vezica urinară. Aceasta apare secundar stazei produse de obstacolul subvezical.

Strictura uretrală este o îngustare a unei porțiuni din uretră și se manifestă prin efort la urinare și jet urinar subțire în mod permanent.

„Am mers la operație cu inima deschisă și cu încredere în dl Conf. Dr. Marcian Manu deoarece doctorul meu mi-a spus că merg pe mâini bune. Mai mult, domnul conferențiar m-a informat de toate procedurile pe care le va efectua. Intervenția a decurs foarte bine, dar a durat mai mult decât prevăzuse deoarece a descoperit că uretra era puțin îngustată și a rezolvat și acea problemă. La puțin timp după operație, urina era limpede și am început să mă simt bine”, povestește Nicolae. Evoluția pacientului după operație a fost favorabilă.

„Toată experiența a fost pozitivă. Făcând abstracție că SANADOR este un spital, m-am simțit ca la hotel. Servicii la superlativ, personalul medical, asistentele și infirmierele - toată lumea a fost foarte atentă. Totul a decurs foarte bine”, arată pacientul.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR