Implantul dentar reprezint─â solu╚Ťia cea mai eficient─â de ├«nlocuire a unuia sau mai multor din╚Ťi naturali, ├«n condi╚Ťii estetice ╚Öi func╚Ťionale optime. Practic, implantul dentar este un ╚Öurub din titan medical pur, ce reprezint─â componenta intraosoas─â, de care se ata╚Öeaz─â bontul protetic, ce reprezint─â componenta supraosoas─â.

Marele avantaj al folosirii terapiei implant-protetice este c─â pacientul nu simte diferen╚Ťa dintre din╚Ťii naturali ╚Öi cei restaura╚Ťi prin implant. ├Än plus, putem considera implantul dentar ca o terapie minim invaziv─â, spre deosebire de lucr─ârile clasice de tip ÔÇ×punteÔÇŁ, pentru care era necesar─â ╚Ölefuirea din╚Ťilor vecini bre╚Öei edentate pentru a ├«nlocui un singur dinte lips─â.

Indica╚Ťiile implantului dentar

Indica╚Ťiile includ ├«nlocuirea unui singur dinte afectat de carie, boala parodontal─â, traum─â, situa╚Ťie ├«n care prefer─âm s─â inser─âm implantul ├«n aceea╚Öi interven╚Ťie ├«n care se realizeaz─â extrac╚Ťia dintelui compromis, pentru a nu supune pacientul la mai multe interven╚Ťii ╚Öi a scurta timpii de vindecare.

Indica╚Ťiile implantului pot merge p├ón─â la restaurarea unei bre╚Öe edentate de mari dimensiuni sau chiar a denti╚Ťiei pentru ├«ntregul maxilar.

Interven╚Ťia chirurgical─â

├Änainte de interven╚Ťia chirurgical─â, se efectueaz─â un examen clinic riguros, precum ╚Öi investiga╚Ťii imagistice ╚Öi de laborator, dup─â caz, pentru a realiza o interven╚Ťie sigur─â ╚Öi predictibil─â at├ót pentru medic, c├ót ╚Öi pentru pacient.

De cele mai multe ori, interven╚Ťia clasic─â nu dureaz─â mai mult de 45 de minute pentru un singur implant ╚Öi se poate prelungi dac─â este nevoie de interven╚Ťii suplimentare de augmentare a ofertei osoase.

Interven╚Ťia const─â ├«n incizia mucoasei fixe, pentru a expune osul ce urmeaz─â s─â fie preparat ├«n vederea inser─ârii implantului dentar. La final, mucoasa se sutureaz─â deasupra implantului inserat ├«n os.

Utilizarea laserului în implantologie

Avantajele oferite de laser în implantologie sunt multiple. Un avantaj important constă în confortul psihologic asigurat pacientului atunci când acesta află că este posibil, de foarte multe ori, că medicul să nu utilizeze bisturiul sau, în unele cazuri, că nu e nevoie nici de sutura plăgii chirurgicale. Totul este înlocuit de un fascicul luminos mediat de multă apă.

Apoi, timpii de vindecare sunt redu╚Öi fa╚Ť─â de interven╚Ťia clasic─â f─âcut─â cu bisturiul, deoarece laserul are proprietatea de a inhiba inflama╚Ťia ╚Öi de a stimula depunerea de os mult mai rapid.

Prin urmare, pacientul experimentează un confort ridicat intraoperator, iar recuperarea și vindecare sunt mult favorizate.

Evolu╚Ťia postoperatorie

Postoperator, pacientului i se prescriu antibiotice, tratament antialgic ╚Öi antiinflamator, precum ╚Öi o serie de alte recomand─âri, pentru o vindecare rapid─â ╚Öi u╚Öor de tolerat. Chiar ╚Öi a╚Öa, pacien╚Ťii se pot a╚Ötepta la un minim edem local sau, mai rar, echimoz─â.

Durata de vindecare, de osteointegrare a implantului, variaz─â de la 2 la 6 luni, ├«n func╚Ťie de calitatea osului, timpul implantului, protocolul chirurgical etc.

Evolu╚Ťia pe termen lung

Succesul pe termen lung al terapiei implanto-protetice este dictat de mai mul╚Ťi factori, cum ar fi: starea de s─ân─âtate a pacientului; rigurozitatea igienei dentare; tipul implantului folosit ╚Öi tehnica chirurgical─â.

Un implant bine inserat, cu o lucrare protetică de calitate și o igienă perfectă, poate rezista 10, 20 și chiar 30 de ani.

Complica╚Ťiile sunt rare, dar pot consta ├«n: infec╚Ťia pl─âgii chirurgicale, edem local, echimoze, afect─âri ale nervilor din teritoriul operat, hemoragii minore, durere.

Implantul dentar la SANADOR

La SANADOR, pacien╚Ťii sunt trata╚Ťi de medici specializa╚Ťi ├«n Implantologie ╚Öi ├«n Chirurgie oral─â ╚Öi maxilo-facial─â, cu experien╚Ť─â vast─â ╚Öi preg─âtire interna╚Ťional─â, utiliz├ónd cele mai bune echipamente ╚Öi tehnologii:

  • Laserul WaterLase iPlus
  • Laserul cu dioda EPICÔäó X
  • Acess SmileCloud ce permite vizualizarea rezultatului final inainte de a incepe tratamentul.

Informa╚Ťii oferite de Dr. Victor R─âzvan B─ârbulescu, medic specialist Chirurgie oral─â ╚Öi maxilo-facial─â la Clinica SANADOR Victoriei.

Introduce╚Ťi datele personale ╚Öi v─â vom contacta ├«n cel mai scurt timp

Implantul dentar, solu╚Ťia cea mai eficient─â de ├«nlocuire a unui dinte