Hernie de disc lombară, trombofilie și polidiscopatie.

Am ajuns la domnul doctor Grămescu după o intervenție nereușită de nucleoplastie la nivelul L5-S1 al coloanei”, își începe povestea Bogdan. „Fiind un pacient cu trombofilie și suferind de polidiscopatie lombara, am primit multe refuzuri din partea altor medici neurochirurgi. Domnul doctor Grămescu este primul doctor, după un șir lung de dezamăgiri, care s-a implicat activ în găsirea unei soluții pentru suferința mea de luni de zile de imobilizare. Operația de hernie de disc cu stenoză de canal vertebral a avut loc la scurt timp după prima întâlnire, iar după 4 ore de la intervenție, puteam merge fără nicio durere și a fost pentru prima oară în 6 luni când am reușit singur să îmi trag șosetele și să mă încalț. Atitudinea domnului doctor, precum și profesionalismul de care dă dovadă m-au ajutat să păstrez un ton bun și pozitiv pe toată perioada, de la prima întâlnire și inclusiv în timpul spitalizării. Am simțit implicarea dumnealui și asta mi-a dat siguranță și o stare bună, care m-au ajutat să trec ușor peste intervenție. Îi mulțumesc mult domnului doctor și îl recomand din toată inima! Sănătate multă!

Dr. Ovidiu Grămescu (stânga), șeful Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR

La Spitalul Clinic SANADOR, tratăm în condiții de siguranță întreaga patologie neurochirurgicală – atât cea cranio-cerebrală, cât și cea vertebro-spinală. Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniilor de disc, pacienții sunt investigați RMN cu cele mai moderne aparate RMN Siemens – Magnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de importante cu privire la poziția herniei și raporturile acesteia cu alte structuri – măduvă, nervi spinali, repere osoase etc.

Intervențiile chirurgicale se realizează minim invaziv în cadrul Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, cu precizie și siguranță, datorită microscopului operator Zeiss Kinevo 900 – tehnologie robotică dedicată intervențiilor de neurochirurgie și sistemului avansat de neuronavigație Medtronic. Neurochirurgia minim invazivă folosește aborduri mici și tehnici chirurgicale complexe, scăzând astfel riscurile neurologice, rata infecțiilor și asigurând o recuperare postoperatorie rapidă.

„Totul este important când vine vorba de intervențiile neurochirurgicale. Contează experiența echipei operatorii – zecile de ani de practică, omogenitatea echipei operatorii, dar și tehnologia de ultimă generație din sala de operație. La Spitalul Clinic SANADOR, folosim, printre altele, microscopul operator Zeiss Kinevo 900 – unic în România, sistemul de neuronavigație cerebrală Medtronic, sistemul de aspirație cerebrală (CUSA), aparat ce monitorizează potențialele nervului facial intraoperator – EMG nerv facial, util în tumorile de cerebel și trunchi cerebral”, explică Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar Neurochirurgie, șeful Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR.

Acest material a fost creat la data de 06 iulie 2021.

SANADOR