Comunicat de presa - Premiera medicala in chirurgia cardiaca la Spitalul SANADOR

Bucuresti, 12.12.2013: SANADOR, cel mai mare spital privat din Romania, continua seria premierelor medicale, printr-o interventie hibrid de implantare a unui stent-graft endoaortic pentru cura unui anevrism de aorta abdominala la un pacient in varsta de 61 de ani. Procedura, atat interventionala cat si chirurgicala, a fost coordonata de Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan si s-a incheiat cu succes, urmand ca pacientul sa fie externat in cateva zile.

Procedura hibrid adoptata in interventia care a avut loc pe 9 decembrie a fost minim invaziva si mult mai usor de suportat de catre pacient. De asemenea, recuperarea bolnavului este mult mai rapida decat in urma unei interventii de chirurgie cardiaca clasica. Succesul se datoreaza echipei de chirurgi si cardiologi interventionali romani si germani, care au efectuat interventia.

,,Ne dorim ca aceasta procedura aplicata acum in premiera sa devina o practica in cadrul Spitalului SANADOR. De altfel, ceea ce ne defineste sunt grija fata de pacient si procedurile care sa afecteze cat mai putin integritatea fizica si psihica a pacientilor, fapt care ne indeamna sa ne extindem cat mai mult gama de interventii minim invazive, cum este si cea de zielele trecute. Aceasta are o mare aplicabilitate mai ales ca patologia anevrismala a aortei abdominale are o incidenta de aproximativ 4% la populatia peste 55 de ani si afecteaza de 3 ori mai multi barbati decat femei", a declarat dr. Doris Andronescu, Director General SANADOR.

Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan, cel care a coordonat echipa de medici romani si germani, este Medic primar chirurgie cardiovasculara, Doctor in Stiinte Medicale, specialist cu o experienta de 25 de ani si peste 3.000 de operatii pe cord deschis. El este si coordonatorul celei mai noi Sectii de Chirurgie Cardiaca inaugurata de SANADOR, in urma cu o luna, dupa o investitie de aproximativ 1 million de euro. Aceasta este utilata cu echipamente de ultima generatie si de cea mai inalta performanta, care permit realizarea unor proceduri chirurgicale de mare complexitate, printre care revascularizare miocardica prin by-pass aortocoronarian clasic si cu grefoane exclusiv arteriale, interventii de plastie valvulara mitrala si aortica sau inlocuiri valvulare simple si multiple.

Sectia beneficiaza de 4 sali de operatie dintre cele 7 existente, dotate cu plafoane cu flux laminar care asigura cel mai ridicat grad de asepsie reducand la minim riscul infectiilor nozocomiale. Fiecare sala de operatie este deservita de o centrala proprie de tratare a aerului.

Inaugurat in 2011, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, Spitalul SANADOR este in prezent cel mai mare spital privat din tara. Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 paturi, Spitalul SANADOR prezinta o structura multidiscplinara ce poate asigura pacientului circuitul medical complet, cu specialitati precum cardiologie, chirurgie cardiovasculara, neurologie, neurochirurgie, obstetrica-ginecologie, ATI, neonatologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, chirurgie generala, chirurgie endocrinologica, chirurgie toracica, chirurgie pediatrica, chirurgie plastica si reparatorie, chirurgie maxilo-faciala, urologie, gastroenterologie, cardiologie interventionala, radiologie interventionala, medicina de urgenta, departament de laborator si de radiologie si imagistica medicala.

Spitalul ofera intreaga gama de servicii medicale la standarde europene, asigurand tratament inclusiv pentru situatii de urgenta. In sectia de urgenta a spitalului pe langa cele 14 linii de garda, functioneaza dispeceratul non stop (Call Center 021/9699) si se ofera asistenta medicala de urgenta 24/24 asigurata de ambulantele SANADOR si Compartimentul de Primiri urgente adulti si copii, cu circuite separate.

***

Despre SANADOR:

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici si un laborator de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in cadrul caruia peste 1.000 de medici acopera cu succes o gama complexa de specialitati medicale si chirurgicale, anestezie terapie intensiva si arii mai putin abordate in sistemul medical privat precum: cardiologia interventionala (cu laborator de cateterism cardiac si laborator de electrofiziologie), radiologia interventionala, endoscopia interventionala.

Blocurile operatorii sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, cum ar fi microscoape chirurgicale Zeiss, turnuri de laparoscopie si endoscopie HD Olympus, lampi scialitice cu LED Draeger, brate de anestezie si chirurgie Draeger, aparate de radiologie portabile. Pompa de circulatie extracorporala Stokert S5 si Consola pt balon de contrapulsatie computerizata Arrow. Salile de operatie beneficiaza de o tehnologie de ventilatie si sterilizare de ultima generatie ce asigura protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti.

SANADOR