Conners 3 este produsul a 40 de ani de cercetări în psihopatologia copilului și adolescentului. Este o metodă minuțioasă și centrată pe evaluarea tulburărilor de deficit de atenție și hiperactivitate și a problemelor și dezechilibrelor frecvent asociate. Oferă o evaluare amplă a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, luând în considerare atât condițiile sociale cât și pe cele școlare și de acasă.

Evaluarea ADHD

ADHD este adesea asociată cu una sau mai multe tulburări colaterale, cu anumite dezechilbire și deteriorări funcționale. Conners 3 conține multiple scale care ajută la evaluarea nu doar a tulburării ADHD, ci și a problemelor legate de aceasta, privind aspecte precum: funcționarea executivă, probleme de învățare, agresivitate, relația cu semenii și familia.

Sunt incluse și scale care filtrează direct prin filtrul criteriilor de diagnostic DSM-IV atât pentru ADHD cât și pentru diverse tulburări complementare. Conners 3 ajută clinicienii să determine dacă un copil întâmpină dificultăți mai mari într-un anumit domeniu, față de alți copii de aceeași vârstă. Această orientare în dezvoltare ajută la evitarea unui diagnostic greșit, făcând posibilă compararea comportamentului unei persoane cu comportamentul caracteristic observat într-un eșantion normativ.

Conners 3 poate fi folosit de către specialiști pentru:

  • Evaluarea clinică: scorurile standardizate ale Conners 3 permit compararea rezultatului unei persoane cu ceea ce se așteaptă în mod normal de la categoria de vârstă respectivă. Cu ajutorul scorurilor standardizate, examinatorul procedează într-o manieră obiectivă și de încredere.
  • Scop diagnostic: Corespondența dintre itemii testului și criteriile diagnostice, alături de informații privind trăsăturile și disfuncțiile asociate, facilitează diagnosticul diferențial în practica clinică.
  • Screening-ul elevilor: Conners 3 poate fi aplicat pentru descoperirea acelor elevi care ar putea beneficia în urma unui program de tratament pentru ADHD.

Programează o testare la Psih. Andreea Mădălina Simion:

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR