Importanța alimentației în cancer
Alimentația în cancer are anumite particularități, pentru că trebuie permanent adaptată în funcție de stadiul de boală și de simptomele acesteia, de localizarea cancerului și de efectele tratamentului oncologic asupra comportamentului alimentar. La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu cancer beneficiază de consiliere nutrițională asigurată de medici cu vastă experiență, pentru recomandarea regimului alimentar adecvat, în funcție de nevoile fiecăruia în parte.
Dieta pacientului oncologic trebuie să acopere în primul rând necesarul caloric zilnic, acest lucru fiind un obiectiv foarte important în alimentație, pentru combaterea malnutriției la bolnavul de cancer, o situație destul de des întâlnită.
Alături de hrana preparată, de fructe și legume proaspete, pot fi adăugate alimente create cu scopuri medicale speciale, care sunt sub formă lichidă, pentru a fi mai ușor de înghițit, sau sub formă de pulberi, care se pot adăuga în mâncarea obișnuită. De asemenea, când alimentația orală nu se poate realiza, există soluții de nutriție parenterală.
-
Vino la SANADOR! Sună la 021.9699!