Mii de mulțumiri domnului conferențiar Manu, mi-a salvat viața!

Litiaza renală și litiaza ureterală (calculii formați în rinichi sau ureter) poate duce, în timp, în absența tratamentului corespunzător, la probleme grave de sănătate.

Cu un asemenea caz, care prezenta complicații ale litiazei reno-ureterale, s-a confruntat echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar Urologie.

Constantin V., în vârstă de 74 de ani, se știa de mulți ani cu litiază renală și ureterală, dar își trata fiecare episod dureros doar medicamentos, refuzând să apeleze la alte metode de tratament. Decizia nu s-a schimbat decât atunci când simptomele au devenit insuportabile, iar starea sa s-a agravat foarte mult.

"Ultima mea criză de rinichi nu putea fi ameliorată cu nimic. Durerile erau foarte mari și, deși consumam lichide suficiente, urinarea întârzia să apară. În plus, am observat fluctuații de greutate foarte mari, eu având obiceiul de a mă cântări zilnic. Primul gând a fost că am un blocaj renal, așa că am programat urgent un consult urologic. Când am ajuns la SANADOR, eram deja într-un stadiu critic. În urma investigațiilor și a analizelor efectuate, Conf. Dr. Marcian Manu, care mi-a preluat cazul, m-a internat de urgență pentru ureterohidronefroză bilaterală, gradul III. Corpul meu a încercat eliminarea unor calculi, care au rămas blocați pe uretere, blocând urinarea și agravând-mi starea de sănătate."

Pacientul a fost supus unei proceduri de ureteroscopie flexibilă, indicată atunci când se suspectează o obstrucție urinară. Calculii identificați în urma procedurii au fost eliminați prin extragere, iar pentru un calcul de pe ureterul drept a fost utilizată litotriția laser.

"Îmi exprim mulțumirea și recunoștința pentru încrederea pe care Conf. Dr. Manu mi-a insuflat-o. Mi-a explicat meticulos etapele intervenției, dând dovadă de profesionalism, dăruire și promptitudine. Intervenția a decurs bine și analizele sunt deja mai bune, iar aceasta se datorează domnului conferențiar și echipei medicale pe care acesta o coordonează. Pot spune că sunt un producător de pietre veritabil. Acum am înțeles cât de important este să te adresezi specialiștilor la timp. Mii de mulțumiri domnului Conf. Dr. Marcian Manu, mi-a salvat viața. Aici, la SANADOR, am simțit siguranță, respect și empatie față de pacient."

SANADOR