Tumori vezicale multiple, la distanță, operate cu succes la SANADOR

Sunt o mare fabricantă de pietre!” Astfel își începe povestea Niculina, pacientă în vârstă de 63 de ani, care a efectuat prima intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori vezicale la Conf. Dr. Marcian Manu în anul 2012. „Știam că este un chirurg excepțional, iar impresia după fiecare consult a fost foarte bună.”

Principala manifestare a tumorilor vezicale este hematuria (prezența sângelui în urină). Aceasta poate apărea în orice moment al actului micțional sau poate fi microscopică, caz în care este detectată doar în urma efectuării unui examen sumar de urină. Depistarea precoce a acestui tip de tumori prin controale regulate și investigații urologice efectuate preventiv este foarte importantă pentru limitarea răspândirii celulelor neoplazice local sau la distanță. Conform estimărilor statistice, după incidență, în 2020 în România, cancerul de vezică urinară a fost al patrulea cel mai frecvent tip de neoplazie.

Pacienta își amintește cum, în urma efectuării unui control urologic de rutină, i-a fost depistată o nouă tumoră vezicală, după 7 ani de la prima. „Am făcut o tumoră, tot la vezică, dar localizată în altă parte decât cea depistată în 2012. Am operat-o tot la SANADOR, la Conf. Dr. Marcian Manu, am urmat și tratament cu citostatice. De atunci, merg periodic la consultație, pentru monitorizare.”

Pentru patologia litiazică, Niculina a fost în mai multe rânduri tratată prin ESWL (litotriție extracorporală cu unde de șoc) de Dr. Rucsandra Manu, la Spitalul Clinic SANADOR. Litotriția extracorporală cu unde de șoc este o metodă modernă minim invazivă de tratament a litiazei reno-ureterale. ESWL realizează dezintegrarea calculilor cu ajutorul undelor de șoc produse în afara organismului (extracorporal), care penetrează țesuturile fără a produce leziuni. Fragmentele rezultate prin dezintegrarea calculilor se elimină apoi pe cale urinară.

Sunt pacientă la SANADOR din 2012, revin de fiecare dată cu încredere și cu mare drag. Nota 10 din partea mea peste tot, nu am niciun reproș de făcut nimănui, tot personalul a fost foarte amabil, înțelegător, mi-au vorbit foarte frumos și m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie.”

În cadrul Secției de Urologie a Spitalului Clinic SANADOR, pentru tratarea afecțiunilor aparatului urinar, îmbinăm perfect terapia chirurgicală cu terapiile medicale și non-chirurgicale. Pacienții au acces la intervenții urologice de mare complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, prin chirurgie laparoscopică sau robotică, fără durere, de o echipă medicală de renume, cu experiență vastă și rezultate excepționale.

Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar Urologie, doctor în științe medicale, este șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Are supraspecializări și competențe în endoscopie urologică, laser în urologie, ecografie, litotriție extracorporală, laparoscopie urologică, transplant renal, urologie oncologică, urologie medicală non-chirurgicală.

Felicitări colectivului de medici, asistenți medicali, infirmieri pentru profesionalism și calitatea umană în relația cu pacienții! Mulțumiri și recunoștință pentru efortul continuu și susținut depus în interesul sănătății pacienților dlui Conf. Dr. Marcian Manu, dnei Dr. Rucsandra Manu, dlui Dr. Bogdan Pârlițeanu și celorlalți colaboratori!”, transmite Niculina.

SANADOR