Tratamente moderne pentru ulcerul trofic

Ce este ulcerul trofic?

Ulcerul trofic este o rană cronicizată, care se vindecă mult mai greu decât ar fi normal, în luni de zile, sau, în cazurile severe, nu se vindecă niciodată și poate duce la complicații grave. Un ulcer trofic poate sa apară în cadrul tulburărilor circulatorii periferice (cum sunt formele severe de trombangeită obliterantă), fie de natură arterială, fie de cauza venoasă. Sângele stagnează în vasele de sânge și pune presiune pe pereții acestora.

Astfel, se formează o rană greu de vindecat, care poate fi însoțită și de durere, inflamație, miros neplăcut și, în unele cazuri, de infecție. De cele mai multe ori, ulcerul varicos apare la nivelul picioarelor, mai exact la gambe.

Dacă suferi de ulcer trofic, programează o consultație la SANADOR pentru tratament rapid și eficient, care să prevină complicațiile!

Cum se tratează ulcerul trofic?

Ulcerul trofic nu este singurul tip de rană cronică, dificil de vindecat. În această categorie sunt incluse și alte leziuni. Cel mai des, fie avem de-a face cu o încărcare bacteriană excesivă, fie pacientul prezintă alte afecțiuni care împiedică vindecarea rănii sau care determină apariția unor ulcere, așa cum se întâmplă în diabetul zaharat și complicațiile acestuia, precum piciorul diabetic, sau în boala arterială periferică. Rănile cronice pot să apară și la pacienții imobilizați la pat. Cronicizarea rănilor poate provoca lacerații extinse și necrozarea țesutului în profunzime, ceea ce va împiedica procesul natural de vindecare.

Până de curând, tratamentul ulcerului trofic și al altor răni cronice era unul complex, adesea dureros, și presupunea un risc crescut de complicații. Multe opțiuni de tratament erau chirurgicale și puteau include amputări sau debridare (curățarea țesutului necrozat).

În prezent, pe lângă opțiunile de tratament non-chirurgical și intervențiile de chirurgie vasculară, pacienții pot beneficia și de o procedură modernă - tratament cu lumină, o terapie neinvazivă, sigură și fără riscuri. Fotobiomodularea se realizează cu ajutorul unui aparat special numit LumiHeal, recomandat pentru răni cronice pentru care adesea nu mai există alte soluții terapeutice.

  • Chirurgii vasculari de la SANADOR recomandă cele mai potrivite tratamente pentru ulcerul trofic. Programează-te pentru consultație!

Tratament cu dispozitivul LumiHeal

Dispozitivul LumiHeal constă în două componente: o lampă LED și un gel special. Lampa furnizează energia, sub formă de lumină, iar gelul – aplicat direct pe rană – preia această energie și asigură tratamentul efectiv.

Spre deosebire de alte tratamente umede, care încearcă să reducă inflamația, să atenueze durerea și să împiedice apariția sau răspândirea infecției, gelul LumiHeal face mai mult decât atât. Acesta conține o suită de cromofori – acele grupări din structura moleculelor ce conferă culoare unei anumite substanțe. Cromoforii respectivi se activează însă doar atunci când sunt iluminați de fasciculul lămpii LumiHeal și emit la rândul lor lumină fluorescentă pe mai multe lungimi de undă (adică de culori diferite), direct la interfața cu rana.

Aparatul LumiHeal asigură un tratament neinvaziv pentru ulcerele varicoase și pentru alte tipuri de răni cronice.

Unele lungimi de undă stimulează circulația sangvină, altele inhibă producția de citokine și reduc inflamația, altele reduc stresul oxidativ, fapt ce sporește viabilitatea celulelor, altele activează anumiți factori de transcriere și determină crearea de noi vase de sânge, altele stimulează metabolismul celular, reactivează mitocondriile și determină producția colagenului și a altor proteine.

Tratamentul în sine durează doar câteva minute. Se aplică gelul, se iluminează cu lampa și se îndepărtează la final cu ajutorul unei soluții saline. Disconfortul pentru pacient este minim, iar evoluția este impresionantă atât pentru ulcerele varicoase, cât și pentru cele diabetice sau pentru escare.

Dispozitivul LumiHeal utilizat pentru tratamentul pentru ulcer trofic este format dintr-o lampă LED și un gel special.

Conform studiilor clinice și a feedback-ului primit de la utilizatori, 95% dintre specialiștii care au folosit LumiHeal l-ar recomanda colegilor lor, considerându-l un tratament eficace, sigur și ușor de aplicat. 82% dintre pacienți au răspuns pozitiv tratamentului în primele trei săptămâni. După doar patru săptămâni, rănile cronice se reduseseră în medie cu 50%. După 10 săptămâni, reducerea era de 80%. Doar 3% dintre răni s-au infectat în timpul studiilor clinice, cifră care certifică proprietățile antibacteriene ale tratamentului LumiHeal.

Bun venit în viitor!

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR