Tratamentul uzurii dentare, fără freză, fără durere, fără anestezie

Mircea este unul dintre pacienții SANADOR care au ales să beneficieze de noul tip de tratament al uzurii dentare, tehnica 3STEP: „Aveam dinții tociți până aproape de nerv, simțeam dureri constante atât la rece, cât și la cald. Știam că un potențial proces de reconstrucție ar fi implicat purtarea de aparat dentar pentru o perioadă mai lungă, iar fațetarea ar fi însemnat tăierea efectivă din dinți. Din fericire, prin tratamentul 3STEP nu a fost nevoie de nici o astfel de măsură. În decurs de o lună s-a rezolvat totul, de la partea de documentare și scanare 3D, la repararea cariilor și acoperirea dinților cu material”.

Tehnica 3STEP este o procedură inovativă minim invazivă de reconstrucție a dinților uzați. Simptomele pe care le poate avea pacientul sunt: modificarea formei și a dimensiunii, mestecare ineficientă sau doar pe o parte, scrâșnitul sau încleștatul dinților în timpul somnului.

În cadrul unei consultații, care durează o oră, echipa Clinicii de Stomatologie SANADOR descoperă în detaliu cauzele uzurii dentare, efectuând investigații detaliate (documentare foto, video, modele de studiu, arc facial). Pacientul are posibilitatea să vadă cazuri similare, primind ulterior răspunsuri la toate întrebările.

La fel a fost și în cazul lui Mircea. Pacientul a avut acces la dosarul personal în platforma SmileCloud, unde a beneficiat și de o simulare a viitorului său zâmbet, iar, la finalul ședinței, Mircea a primit planul de tratament personalizat, etapizarea și costurile aferente.

Tehnica 3STEP este un tratament prin care dinții, deja micșorați prin uzură, nu vor fi șlefuiți. Această tehnică aduce avantaje importante pentru pacient, nefiind necesară administrarea anesteziei și utilizarea frezei, astfel că pacientul nu va resimți nicio durere. Acest tip de tratament stabilizează dantura uzată prin metode exclusiv aditive și folosește materiale precum compozitul și ceramica.

În timp, pacienții care aleg tehnica 3STEP vor continua să uzeze dantura, însă aceasta va fi protejată de o gutieră. Treptat, pacientul pierde din materialul adăugat, dar nu din dinții săi, iar o nouă înălțare a danturii nu va fi necesară mai devreme de 7–8 ani.

Întreaga procedură 3STEP durează 2–3 săptămâni. 3STEP se realizează în 3 ședințe:

  1. Simularea estetică. Proiectul noii danturi va fi transpus în ceară de către tehnicianul dentar pe modelul inițial (wax up). Cu ajutorul unui material provizoriu, fără să fie șlefuiți dinții, se va aplica în gură simularea făcută de tehnician (mock up). Se vor face modificările dorite și se va documenta foto și video.
  2. White bite. Într-o singură ședință, se vor cimenta adeziv sub izolare cu digă, fără freză sau anestezie, reconstrucțiile din zona laterală bimaxilară. Pacientul pleca acasă cu o nouă mușcătură (premolar-molarul 1), pe care specialiștii o vor stabiliza și valida în timp (hârtie de articulație și G-test).
  3. Fațete palatinale. Reconstrucțiile fețelor palatinale ale celor 6 dinți superiori realizate prin tehnica CAD/CAM vor fi cimentate adeziv și astfel ocluzia va fi stabilizată.

Programează-te!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR