Tratament minim invaziv pentru uzura dentară severă, la SANADOR

De ce apare uzura dentară?

Te confrunți cu semne de uzură dentară? Programează-te la Clinica de Stomatologie SANADOR, pentru a beneficia de un tratament minim invaziv, fără durere, cu rezultate bune pe termen lung!

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, dar obiceiurile nesănătoase pe care le avem, în special fumatul sau consumul excesiv de dulciuri și băuturi acide, ne afectează dantura. Există și alte situații în care dinții au de suferit și se tocesc mult mai repede decât ar fi normal, spre exemplu în cazul bruxismul - obiceiul de-a încleșta maxilarul și a scrâșni din dinți, mai ales în timpul somnului.

Bruxismul apare în special la persoanele stresate sau anxioase și poate duce, în timp, la uzura dentară și chiar la pierderea dinților. Uzura dentară se poate produce și în timp, odată cu înaintarea în vârstă, sau ca urmare a bolii de reflux gastroesofagian, care se manifestă prin regurgitații acide, care pot eroda, în timp, smalțul dinților. Prin uzură dentară, se ajunge la un aspect inegal al dinților, cu margini zimțate, apare sensibilitate la rece sau la cald și durerea dentară, ca urmare a expunerii dentinei. În lipsa tratamentului stomatologic adecvat, pacientul poate chiar să piardă dinții afectați.

Diagnostic de uzură dentară severă

Cu uzură dentară s-a confruntat și Liliana, o pacientă în vârstă de 56 de ani, care avea probleme stomatologice de foarte mulți ani. Pentru că a tot amânat consultul de specialitate, din cauza unor experiențe neplăcute avute în trecut cu diferiți stomatologi, pacienta ajunsese la o uzură dentară severă, cu dureri puternice și un aspect inestetic al danturii.

„Ajungând într-un stadiu de abrazare destul de avansat, am decis, acum aproximativ 3 ani, să caut un medic stomatolog care să îmi refacă dantura, fără să fie nevoie să îmi devitalizez dinții, să îi îmbrac sau să efectuez chiar extracții, așa cum mi s-a propus la câteva clinici de renume in București. Nu am fost încântată de aceste soluții radicale și am continuat să caut în disperare o altă tehnică de reconstrucție dentară, mai ales că în ultimele luni începusem să am dureri în partea înferioară, pentru că dinții se tociseră destul de mult, nu mai puteam nici să mănânc”, își amintește Liliana.

După mai multe controale programate la diferite clinici, pacienta a ales să se trateze la Clinica de Stomatologie SANADOR, unde a putut beneficia de un tratament inovativ prin tehnica 3Step, o procedură minim invazivă de reconstrucție dentară, fără șlefuirea dinților și fără extracții.

Tratament minim invaziv prin tehnica 3Step

„Într-un final, am găsit informații pe internet privind tehnica 3Step, practicată în Clinica de Stomatologie SANADOR. M-am programat imediat pentru o consultație”, povestește Liliana.

În prezent, pacienta se bucură de un zâmbet frumos și sănătos, durerea a dispărut complet, iar dinții au fost salvați. Experiența plăcută avută la Clinica de Stomatologie SANADOR a convins-o că nu are de ce să se teamă de medicul dentist și că trebuie să vină periodic la un consult de specialitate, astfel încât orice problemă dentară care ar putea să apară să fie rezolvată din timp.

„Nu îmi vine să cred că dantura dezastruoasă pe care o aveam în urmă cu două luni a devenit dantura frumoasă de acum, fără să fie nevoie de tratamente complexe și într-un timp scurt. Sunt foarte fericită, nici nu imi vine să cred că este dantura mea! Am venit deja la primul control și totul este perfect. Recomand această tehnică tuturor celor care au probleme cu uzura dentară. Știu că lumea e sceptică dacă este o tehnică nouă în România și nu îndrăznesc să o încerce, însă nu au nimic de pierdut ”, adaugă Liliana.

  • Procedura 3Step permite tratarea celor mai complicate cazuri de uzură dentară în doar trei ședințe. Programează-te pentru o consultație!

Procedura 3Step, de care a beneficiat pacienta, permite tratarea celor mai complicate cazuri de uzură dentară în doar trei ședințe, fără freză, anestezie sau durere. Tehnica presupune refacerea țesutului dentar pierdut, în funcție de preferințele și fizionomia pacientului, prin realizarea unor fațete dentare palatinale personalizate, care se fixează prin cimentare, fără să fie necesară șlefuirea dinților. Prin urmare, tratamentul nu necesită anestezie și este reversibil, adică fațetele pot fi îndepărtate oricând, fără ca dinții să fie afectați în vreun fel.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR