Cancer de sân, tratat cu succes la SANADOR

Cancerul este o afecțiune care poate fi tratată și chiar vindecată dacă este descoperită din timp, prin consultații și investigații medicale periodice. Programează-te la Centrul Oncologic SANADOR, pentru consult, diagnostic de certitudine și tratament modern!

Diagnostic precoce de cancer la sân

Watch on YouTube
  • Vino la SANADOR pentru consultații și investigații medicale complete, care permit diagnosticarea rapidă și precisă a cancerului de sân!

„Cancerul e o boală ca oricare alta! Este necruțătoare dacă nu mergi la medic din timp!”, spune cu fermitate Gabriela, una dintre pacientele diagnosticate cu cancer, dar pe care boala nu a speriat-o și a înfruntat-o cu mult curaj.

Gabriela a primit diagnosticul de cancer la sân în urmă cu cinci ani, la SANADOR, unde s-a prezentat pentru un consult, după ce a simțit ceva în neregulă la un sân. La SANADOR a ajuns întâmplător, în timp ce căuta o clinică unde să poată face câteva investigații.

„Am văzut că scrie SANADOR. Era și o intrare foarte prietenoasă. Era ceva care m-a atras și am spus: ”Aici”. Și s-a mai întâmplat ceva. Eram cu băiatul meu și în momentul în care am intrat în spital, pe la recepție, băiatul m-a întrebat dacă eu cunosc acest spital și i-am spus că nu, că nu am mai fost aici. Dar ceva, nu știu, s-a întâmplat. Am simțit că acesta este locul potrivit unde trebuie să mă tratez”, își amintește Gabriela.

Diagnosticul de cancer de sân a fost pus de Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală și șeful Secției Chirurgie generală din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, care a și operat-o. Ulterior a fost preluată de Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar oncologie la Centrul Oncologic SANADOR, în vederea urmării tratamentului oncologic.

Tratament eficient, printr-o intervenție chirurgicală

„Am fost două zile internată. Erau asistentele care veneau și mă întrebau mereu cum sunt, dacă am nevoie de ceva. M-am simțit foarte bine, ca într-o vacanță m-am simțit, pentru că operația nu doare, nici după operație nu a durut și m-am simțit foarte bine. (...) Și când am fost transferată la doamna doctor Fejer, m-am bucurat că m-a primit cu multă căldură, să nu-mi fie frică de doctor. Și au trecut cinci ani de zile. Orice îmi spune doamna doctor, pentru mine este literă de lege. Și mă rog la Dumnezeu și pentru sănătatea mea, dar mă rog și pentru sănătatea acestor medici, care fac tot ce se poate pentru a te salva. Dar trebuie să vrei și tu, pentru că dacă tu nu vrei să lupți, atunci nici ei nu au ce să îți facă”, povestește Gabriela.

Gabriela este de un optimism debordant, se bucură din plin de viață și pune mult mai mult accent pe sănătate.

Pentru că s-a prezentat din timp la medic, Gabriela nu a avut nevoie de chimioterapie. În prezent urmează doar un tratament hormonal, iar din trei în trei luni revine la control. Este de un optimism debordant, se bucură din plin de viață și pune mult mai mult accent pe sănătatea ei.

„Niciodată nu m-am gândit de ce eu. Niciodată nu m-am gândit că pot să mor. Niciodată. Nu vreau să gândesc așa. I-am spus și doamnei doctor: „Eu voi muri de orice, numai de cancer nu!” Și când vorbeam cu domnul doctor Marțian și discutând așa, el mi-a spus: „Ești atât de optimistă încât tu, pe jumătate, te vei trata prin acest optimism”. Nu vreau să mă gândesc la ceva rău. Și spun doamnelor să își facă cel mai frumos cadou de ziua lor, o mamografie și o ecografie mamară, să își verifice sănătatea, să fie optimiste și să se iubească, pentru că sunt unice. Cancerul nu doare, de aceea trebuie să mergi o dată pe an să faci o ecografie și o mamografie. Și trebuie să fim optimiști. Viața este scurtă. De ce trebuie să fim triști?”, declară Gabriela.

  • Programează-te la un consult de specialitate, pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar! Sună la 021.9699

Cancerul de sân, cel mai întâlnit tip de cancer la femei

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor la nivel global. Multe cazuri apar la femei care nu au niciun alt factor de risc identificabil, în afara sexului și vârstei de peste 40 de ani. Din fericire, cancerul de sân este unul dintre tipurile de cancer care beneficiază de tratament cu viză curativă, dacă este diagnosticat precoce.

”Încurajez toate femeile să se prezinte periodic la vizite de control, pentru că o boală descoperită într-un stadiu incipient se poate vindeca”, sfătuiește Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar oncologie la Centrul Oncologic SANADOR.

Dr. Eniko Reka Fejer are și alte recomandări pentru prevenirea cancerului mamar: „Recomand menținerea greutății corporale la un nivel normal, o viață activă, cu multă activitate fizică intercalată, cu mișcare în jur de 300 de minute pe săptămână. De asemenea, este important ca în momentul aflării diagnosticului, care este un moment extrem de dificil, pacientele să se prezinte rapid la controale medicale. fiindcă tratamentele începute într-un moment oportun și sincronizate în cadrul unei comisii multidisciplinare pot duce la vindecare. Tumorile mamare din stadiul incipient 1 sau 2, localizat, au o supraviețuire de aproximativ 85%. Pot fi momente dificile aflarea diagnosticului și experimentarea tuturor efectelor adverse ale tratamentelor prescrise, însă trebuie să priviți înainte cu încredere și optimism deoarece boala poate fi învinsă!”

Gabriela vine periodic la Centrul Oncologic SANADOR, pentru consult la Dr. Eniko Reka Fejer.

Diagnosticul și tratamentul cancerului de sân la Centrul Oncologic SANADOR

Centrul Oncologic SANADOR asigură pacienților servicii integrate de oncologie, radioterapie, chimioterapie și chirurgie oncologică, oferite de medici cu o pregătire la standarde internaționale și cu o vastă experiență în patologia oncologică. De asemenea, fiecare caz oncologic este abordat individualizat, în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board), în vederea stabilirii celei mai bune strategii terapeutice, în funcție de particularitățile fiecărui pacient în parte.

  • La SANADOR, pacientele au acces la echipamente imagistice performante, pentru diagnosticul de certitudine al cancerului de sân. Programează-te!

De asemenea, SANADOR oferă acces pacientelor la mamografii digitale 3D cu tomosinteză, investigații ce sunt realizate cu ajutorul unuia dintre cele mai performante sisteme de mamografie existente, Selenia Dimnesions 3D Hologic.

Acest tip de mamografie asigură rezultate net superioare mamografiei digitale convenționale, cu mai puține rezultate fals pozitive. Pentru consultații de specialitate, pacientele se pot adresa unui medic senolog, care va recomanda toate analizele și investigațiile necesare unui diagnostic rapid și precis.

La SANADOR, intervențiile chirurgicale și tratamentele oncologice sunt realizate cu ajutorul unor echipamente ultraperformante, de ultimă generație, în condiții de maximă siguranță.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR