Terapiile suport fac parte, alături de tratamentele medicale oncologice (chimioterapia, radioterapia, chirurgia, etc.), din strategia terapeutică integrată a cancerului, având rolul de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului și de a minimiza efectele secundare de durată asupra organismului și a stării de spirit.

La Centrul Oncologic Sanador pacienții beneficiază de: onco-nutriție și consiliere psihologică.


ONCO – NUTRITIE

Mai mult de jumătate dintre pacienții bolnavi de cancer se confruntă cu pierderi în greutate și deficiente nutriționale, ca urmare a reacțiilor adverse determinate de tratament. Medicii noștri pun un accent deosebit pe rolul nutriției pentru menținerea unui sistem imunitar cât mai puternic și oferă pacienților recomandări pentru o alimentație cât mai sănătoasă, personalizată în funcție de necesitățile individuale.


CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Starea emoțională a pacientului are o influență majoră în evoluția bolii oncologice și poate face diferența între abandonarea luptei sau menținerea și câștigarea ei. Deseori, pacienții diagnosticați cu cancer experimentează stări profund negative, precum depresia, nevoia de izolare, stresul, anxietatea, alterarea imaginii de sine. Prin intermediul ședințelor de consiliere, psihologii noștri oferă atât pacienților, cât și familiilor acestora, suport și strategii personalizate pentru gestionarea emoțiilor disfuncționale, menținerea optimismului și a controlului asupra stilului de viață.


Galerie foto