Psihiatria este domeniul medical care se ocupă cu sănătatea mintală – prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor mintale, emoționale și de comportament.

Cum grupam afectiunile psihice?

In: tulburari de afectivitate (depresie majora, boala bipolara), tulburari de adaptare, tulburari cognitive (dementa multi-infarct, dementa Alzheimer, delir), tulburari anxioase (atacuri de panica, boala obsesiv-compulsiva), tulburari de personalitate, tulburari psihotice (schizofrenia), dependenta de substante (droguri, alcool, tutun).

Specialitatea Psihiatrie nu presupune, automat, intotdeauna boli psihice. Nu trebuie sa cadem in capcana prejudecatilor! Majoritatea pacientilor care trec pragul cabinetului de Psihiatrie sunt oameni bine integrati social, cu familii, cu slujbe cu responsabilitate, dar care ajung sa dezvolte probleme de somn, depresie, atacuri de panica, epuizare cronica. Din pacate, au tendinta sa minimize aceste problemele si se chinuie luni sau ani de zile fara sa ceara ajutor.

Specialistii nostri in Psihiatrie si boli psihice iti recomanda sa nu ignori starile pe care le-am descris mai sus. Mesajul pe care ti-l transmitem este simplu: avem solutii eficiente, tratamente pe care le poti urma si cu care poti avea aceeasi activitate profesionala si sociala, deci cu care poti duce o viata normala.

Asadar, alegem intotdeauna solutii personalizate, cat mai putine medicamente si in dozele cele mai mici, care sa fie eficiente. Viata este un cadou de care trebuie sa ne bucuram!

Galerie foto