Lucrarea protetica fixa reprezinta varianta imbunatatita a protezei totale acrilice.

Proteza acrilica totala sau partiala poate deveni acum o lucrare fix─â cu ajutorul implanturilor sau a sistemelor speciale de ancorare (locatori) cimentate pe dintii restantisau pe implanturi.

Exista doua tipuri de lucrari pe implanturi:

  • Lucrarea protetica fixa insurubata sau cimentata pe implanturi
  • Lucrarea protetica mobilizabila ancorata pe implanturi. (se scoate dupa masa, se igienizeaza si se pune la loc)

Avantaje

Stabilitate ÔÇô in timpul masticatiei nu se misca. Stabilitatea imbunatatita va permite mestecarea mai eficienta a alimentelor. In acest sens in stomac ajung bucati mici de alimente care sunt digerate mai usor si totodata creste absorbtia de substante nutritive.

Mentinere pe campul protetic ÔÇô nu cade din gura in timpul vorbirii sau la stranutat.

Estetica foarte buna ÔÇô imita perfect dintii naturali.

Masticatia este mult mai eficienta, pacientul poate simti acum gustul alimentelor, deoarece cerul gurii este descoperit.

Fonatia este restabilita in totalitate.

O lucrare fixa este alcatuita din minim 3 elemente, din care 2 dinti stalpi si un corp de punte. Este recomandata atunci cand pacientul are o bresa edentata de mici dimensiuni ce este marginita anterior si posterior de dinti cu buna implantare osoasa. Lucrarea fixa  poate ancorata pe dinti naturali sau pe implanturi.

Proteza dentara fixa are nevoie de o igienizare deosebit de atenta, utilizarea atei dentare, a dusului buccal sau a periutei interdentare fiind obligatorie. Pentru sfaturi detaliate pe acest subiect adresati-va medicului stomatolog sau igienistei dentare.

Galerie foto

SANADOR