Ce este Priorix? Un vaccin folosit la copii incepand de la varsta de 9 luni, adolescenti si adulti pentru a-i proteja impotriva bolilor provocate de virusurile rujeolei, oreionului şi rubeolei. Cand unei persoane i se administreaza vaccinul, sistemul imunitar va produce anticorpi pentru a proteja persoana impotriva infectiilor determinate de virusurile rujeolic, urlian si rubeolic.

Protectie

Priorix este un vaccin folosit pentru prevenirea a 3 boli:

1. Rujeola: este o boala infectioasa determinata de un virus. Se transmite prin respiraţie, inhaland picaturile de saliva raspandite in aer de persoanele infectate. Principalele semne ale acestei boli sunt eruptie pe piele, nas infundat si febra.

2. Oreionul: este o boala infectioasa determinata de asemenea de un virus. Acesta se transmite prin respiratie, inhaland picaturile de saliva raspandite in aer de persoanele infectate.

3. Rubeola: este de asemenea o boala infectioasă determinata de un virus. Principalele semne de rubeola sunt eruptia pe piele si inflamarea ganglionilor.

Ce contine Priorix? Substantele active sunt: virusuri vii, atenuate, rujeolic, urlian si rubeolic. Celelalte componente ale vaccinului sunt: Pulbere: aminoacizi, lactoză (anhidră), manitol, sorbitol. Solvent:apă pentru preparate injectabile.

In ce conditii sa nu folosesti Priorix? 1. daca ai avut vreodată o reactie alergica la oricare dintre componentele vaccinului (enumerate mai sus). Simptomele unei reactii alergice pot include eruptie pe piele insotita de mancarimi, dificultati in respiratie si umflarea fetei si a limbii. 2. daca ai avut vreodata o reactie alergica la neomicina (un antibiotic). O dermatita de contact (eruptie la nivelul pielii atunci cand aceasta este in contact direct cu alergeni cum este neomicina) nu ar trebui sa fie o problema. 3. în cazul in care ai avut orice boala care sabeste sistemul imunitar (HIV, SIDA). 4. daca esti gravida.

Cum te protejeaza Priorix? 1. Cantitatea de virusuri din compozitia vaccinului nu te poate imbolnavi. 2. Virusurile prezente sunt suficiente pentru a declansa apararea naturala a organismului. 3. Virusurile din compozitia vaccinului nu pot fi transmise altor persoane o data cu injectarea ta. 4. Este posibil ca Priorix sa nu aiba efect daca anterior vaccinarii ai contractat deja rujeola, oreion sau rubeola, dar nu prezinti inca simptome.

Administrare

Cum se administreaza Priorix? Este injectat sub piele sau in muschi, fie in partea superioara a bratului, fie in partea exterioara a coapsei. este indicat pentru a fi administrat la copii incepand cu varsta de 9 luni, adolescenti si adulti. Momentul potrivit si numarul de injectii care va vor fi administrate vor fi stabilite de medicul tau, pe baza recomandarilor oficiale adecvate. Niciodata nu trebuie administrat intr-o vena.

Reactii adverse la Priorix? Da, exista, dar sunt mici (la mai putin de o administrare cu Priorix dintr-o mie), iar ele se refera la reactii alergice. Semnele de reactii alergice pot include: eruptii ale pielii, locale sau generalizate, umflarea ochilor sau a fetei, dificultati in respiratie sau la inghitire, care pot duce la colaps.

Cum arata Priorix? Se prezinta sub forma de pulbere de culoare alba - roz pal in flacon din sticla incolora si o fiola sau o seringa preumpluta din sticla incolora care contin solventul - un lichid clar, incolor si steril (continand apa pentru preparate injectabile) cu care se reconstituie vaccinul. Dupa reconstituire, vaccinul poate fi de culoare roz-portocaliu deschis pana la roz-fucsia.

Cum este disponibil Priorix?

In urmatoarele variante de ambalaj: flacon monodoza din sticla tip I cu pulbere pentru solutie injectabila si fiola din sticla tip I cu solvent, in urmatoarele variante de ambalaj: ambalaje cu 1, 10, 25, 100 de flacoane de pulbere si de solvent. Flacon monodoza din sticla tip I cu pulbere pentru solutie injectabila si seringa pre-umpluta din sticla tip I cu solvent, cu sau fara ace, in urmatoarele variante de ambalaj: Cu cate un ac: ambalaje cu 1, 10, 25, 100 de flacoane de pulbere si de solvent. Cu cate 2 ace: ambalaje cu 1, 10, 25, 100 de flacoane de pulbere si de solvent. Fara ace: ambalaje cu 1, 10, 20, 25, 100 de flacoane de pulbere si de solvent.

SANADOR