Prevenție, diagnostic precoce și tratament stomatologic rapid, la SANADOR

Prevenția problemelor dentare

Vrei să te bucuri de o dantură sănătoasă? Programează-te la Clinica de Stomatologie SANADOR, pentru consultație și servicii stomatologice complete!

Prevenția este esențială pentru o bună sănătate orală și trebuie să includă periajul corect al dinților de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare, a dușului bucal și apei de gură, alături de controlul stomatologic, care trebuie efectuat periodic, cel puțin o dată pe an.

  • Adrian, pacient SANADOR: „Am avut grijă ca în fiecare concediu petrecut în țară să vin la un control, o igienizare profesională și să îmi rezolv din timp problemele dentare”.

Adrian, un român care locuiește în Anglia de mai mulți ani, a ținut cont de aceste recomandări, mai ales că nu a vrut să treacă prin aceeași experiență ca tatăl său, care, din cauza unei parodontoze agresive, netratată la timp, și-a pierdut toți dinții. Astfel, vizitele anuale în România, la familie, au fost mereu un bun prilej pentru el să facă și o evaluare a stării generale de sănătate, inclusiv un control stomatologic. De fiecare dată a ales serviciile SANADOR, iar pentru igienizarea profesională a danturii a venit la Clinica de Stomatologie SANADOR.

„Am studiat în Anglia și am hotărât să mă stabilesc acolo, însă tratamentele stomatologice aleg să le efectuez tot în România, nu pentru că ar fi o diferență de costuri, ci pentru că medicii de aici sunt mai dedicați, aparatura este poate chiar mai performantă și mă simt în siguranță. Tatăl meu și-a pierdut toți dinții destul de devreme, din cauza unei parodontoze agresive. Și, pentru că am înțeles că această boală are și un fond ereditar, am avut grijă ca în fiecare concediu petrecut în țară să vin la un control, o igienizare profesională și să îmi rezolv din timp problemele dentare”, spune Adrian.

Controale stomatologice periodice

Pentru că Adrian este unul dintre pacienții care nu neglijează controalele stomatologice periodice, Dr. Irina Constantinescu, medic dentist la Clinica Stomatologică SANADOR, a putut identifica din timp anumite probleme dentare, care au fost rezolvate cu succes, fără intervenții complicate. În plus, pacientul a primit și sfaturi despre îngrijirea corectă a danturii, astfel încât să-și poată menține dinții cât mai sănătoși.

  • Vino la SANADOR pentru o consultație stomatologică periodică și tratamente dentare moderne, fără durere!

„Am identificat și o serie de carii care au fost tratate înainte de a deveni profunde și de a provoca durere. Netratarea la timp a acestora poate duce la distrugerea dinților, care ulterior vor necesita tratamente de canal și scoaterea nervului sau chiar extracții. Deci, riscăm să ajungem la tratamente mai complexe și mai costisitoare. Dar pacientul nu prezintă probleme deosebite, este foarte cooperant și dornic să își îmbunătățească igiena orală cu ajutorul recomandărilor venite de la specialiști. Am discutat atât despre metodele de igienizare de la domiciliu, cat și despre cele profesionale, recomandate a fi efectuate la un interval de 3-6 luni. Placa bacteriană și tartrul sunt printre principalii inamici ai dinților, provoacă apariția cariilor, a sângerărilor gingivale, a mirosului neplăcut. Oricât de atenți am fi la igiena orală acasă, nu reușim să menținem dinții sănătoși fără să trecem pe la medicul dentist”, a subliniat Dr. Irina Constantinescu, medic dentist la Clinica de Stomatologie SANADOR.

Cu un zâmbet impecabil, Adrian recomandă acordarea unei atenții sporite sănătății orale și controalelor periodice la medicul stomatolog: Sunt mulțumit de atenția cu care lucrează doamna Dr. Irina Constantinescu, de cum comunică permanent cu mine când sunt pe scaun. Face o echipă minunată împreună cu asistenta dânsei, se înțeleg din priviri, se organizează să îmi rezolve problemele în cât mai puține ședințe, întrucât pentru mine timpul este strâns. Mă fac să mă simt foarte confortabil”.

Clinica de Stomatologie se află la etajul 5 al Clinicii SANADOR Victoria corp A și oferă servicii complete de profilaxie, diagnostic și tratament stomatologic: chirurgie dento-alveolară, endodonție, estetică dentară, protetică, paradontologie, implant dentar, ortodonție.

Reguli de profilaxie dentară

Menținerea sănătății orale este foarte importantă, iar o igienizare dentară corect efectuată are un rol important în păstrarea unui zâmbet frumos. Medicii stomatologi recomandă profilaxia dentară, adică efectuarea unei proceduri de igienizare dentară profesională de două ori pe an.

Igienizarea dentară nu este dureroasă și presupune înlăturarea tartrului, care nu poate fi eliminat prin periaj obișnuit, acasă. Acest lucru se poate realiza numai prin detartraj și periaj profesional.

  • Periajul profesional permite curățarea în profunzime a dinților. Programează-te la SANADOR pentru igienizarea profesională a danturii!

Periajul profesional este o procedură prin care se realizează curățarea în profunzime a dinților. Acesta este efectuat cu ajutorul unei periuțe electrice circulare, împreună cu o pastă de dinți abrazivă, cu un conținut ridicat de fluor. Procesul este unul nedureros, iar în urma periajului dinții rămân foarte curați și strălucitori.

Este foarte important de știut că placa bacteriană și tartrul sunt printre principalii inamici ai dinților. Placa bacteriană reprezintă un strat subțire, moale, format din bacterii, care se depun treptat pe suprafața dinților. În timp, placa bacteriană se transformă în tartru, ce se întărește și acoperă marginea gingiilor. Acest lucru duce la sângerări gingivale, la o respirație urât mirositoare, dar și la erodarea smalțului dentar. Astfel, în timp, se poate ajunge la apariția cariilor, la infecția gingiilor (gingivită) sau chiar la boală paradontolă și, în final, la pierderea dinților.

Tartrul se poate elimina doar prin detartraj profesional realizat printr-o tehnică modernă, în cabinetul stomatologic. Detartrajul este o procedură care se realizează blând, cu ajutorul ultrasunetelor combinate cu un jet puternic de apă, fără durere și fără a afecta smalțul dinților.

Sfaturi pentru o dantură sănătoasă

Pentru o dantură frumoasă și sănătoasă, pe lângă consultul stomatologic periodic, este important să respecți câteva reguli simple:

  • Profilaxia dentară, adică efectuarea unei proceduri de igienizare dentară profesională de două ori pe an.
  • Periază dinții de cel puțin două ori pe zi, minimum două minute;
  • Periază dinții cu mișcări verticale, de sus în jos;
  • Așteaptă 30 de minute după ce ai mâncat, înainte să te speli pe dinți, pentru ca pH-ul din gură să se reechilibreze;
  • Schimbă periuța de dinți o dată la trei luni.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR