Intervenții endourologice la un pacient nonagenar, cu rezultate perfecte

Afecțiunile urologice, nediagnosticate și tratate la timp, pot duce la apariția unor complicații severe, afectând totodată calitatea vieții. Acesta a fost și cazul lui Constantin, un pacient în vârstă de 97 de ani, care s-a prezentat la Spitalul Clinic SANADOR cu hiperplazie benignă de prostată, tumoră vezicală și strictură uretrală. Echipa de chirurgie urologică condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, a realizat o serie de trei intervenții endoscopice, prin care au fost tratate cele trei afecțiuni urologice diagnosticate.

Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este tumora benignă întâlnită cel mai frecvent la bărbații de vârstă înaintată. Mărirea în dimensiuni a prostatei poate provoca simptome de disconfort urinar: micțiuni frecvente, inclusiv nocturne, imperiozitate micțională, presiune scăzută a jetului urinar, senzația de golire incompletă.

Tumorile vezicale se manifestă cel mai frecvent prin hematurie (prezența sângelui în urină). Aceste tumori apar mai frecvent la bărbați decât la femei și incidența lor crește odată cu înaintarea în vârstă. Tumorile vezicale sunt foarte agresive și întotdeauna canceroase. Astfel, este foarte important să fie diagnosticate și tratate precoce, deoarece pot invada țesuturile vecine și se pot răspândi la distanță.

Strictura uretrală reprezintă o îngustare a uretrei cauzată de cicatrizarea mucoasei și a corpului spongios. Strictura împiedică golirea completă a vezicii urinare, iar retenția urinei poate duce la infecții.

Cu bucurie și poftă de viață, la cei 97 de ani ai săi, Constantin povestește experiența avută la Spitalul Clinic SANADOR: „După intervenție, m-am simțit foarte bine. Tot personalul a fost ireproșabil, am numai cuvinte de laudă pentru cum am fost tratat. Vă mulțumesc pentru tot!”. Tot dumnealui adaugă: „Când ajung din nou la București, o să vin direct la SANADOR, la Conf. Dr. Marcian Manu”.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice de mare complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau robotic, de o echipă medicală de renume, cu experiență vastă și rezultate excepționale.

Chirurg urolog cu vastă experiență, făcând parte din elita Urologiei românești, Conf. Dr. Marcian Manu conduce Secția de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Bogata experiență în specialitate și talentul chirurgical remarcabil sunt însoțite de o atenție deosebită cu care abordează fiecare caz în parte, explicându-le întotdeauna pacienților care sunt cele mai bune opțiuni de diagnostic și tratament pentru afecțiunile de care suferă aceștia. Este iubit și respectat deopotrivă de pacienți și de colegi, pentru calitățile sale profesionale de excepție, dublate de calitățile sale umane.

Conf. Dr. Marcian Manu asigură accesul pacienților la cele mai avansate metode de tratament urologic, cu accent, de câte ori este posibil, pe metodele minim invazive endourologice sau chirurgicale. Așa cum îi place frecvent să afirme: „Bisturiul trebuie să dispară din sala de operație!”. Are supraspecializări și competențe în endoscopie urologică, laser în Urologie, ecografie, litotriție extracorporală, laparoscopie urologică, transplant renal, urologie oncologică și urologie medicală non-chirurgicală. În întreaga sa carieră, a rezolvat chirurgical, predominant minim invaziv, cazurile a peste 15.000 de pacienți, mulți dintre ei cu patologii urinare complexe.

SANADOR