Instabilitate vertebrala si paralizie

"Am fost operat de hernie de disc in cadrul sectiei de neurochirurgie, la un alt spital (n.n. 2014). Recent, am venit la spitalul SANADOR cu paralizie la piciorul drept, am fost supus unei interventii pentru recidiva herniei si mi s-au pus tije si suruburi in coloana. In prezent, la trei zile dupa operatie, ma simt foarte bine si voi putea pleca acasa pe picioarele mele. Multumesc echipei din sectia de neurochirurgie care m-a operat la SANADOR, precum si intregului personal, pentru actul operator si ingrijirile postoperatorii." Aceastea sunt cuvintele domnului N. Constantin, in varsta de 68 de ani, in urma experientei avute in cadrul spitalului SANADOR, o operatie realizata de catre dr. Bentia Dan Razvan. Operat in 2014, la un spital din Bucuresti, de stenoza de canal vertebral lombar la doua nivele (L4-L5 si L5-S), acesta a dezvoltat, intre timp, un sindrom de instabilitate vertebrala, tradus prin dureri mari de spate, cu imposibilitate de deplasare. In urma cu o luna, domnul N. a dezvoltat si o paralizie a labei drepte a piciorului, din cauza unei noi hernii situate mai sus (la L3), ce a migrat inferior de discul L3-L4. O noua interventie, de mare complexitate, a fost necesara pentru ameliorarea starii pacientului:

  1. La nivelul vertebrei L3 si printr-o noua decopertare (hemilaminectomie dreapta), eliminarea herniei L3, migrata inferior;
  2. Eliminarea cicatricii vechii operatii de pe sacul medular si de pe radacina nervoasa de la nivelul L4 pe partea dreapta, sub microscop operator;
  3. Implantarea a sase suruburi din titan (doua in vertebra L4, doua in vertebra L5 si doua in vertebra S1); introducerea celor doua suruburi in sacru a fost o interventie extrem de dificila - acestea au fost conectate prin doua bare de titan, pentru a rezolva problema instabilitatii coloanei lombo-sacrale.

Rezultatele nu au intarziat sa apara. La numai trei zile de la operatie, pacientul a putut observa o ameliorare vizibila a starii sale, concretizata prin disparitia parezei labei piciorului si a durerilor de spate.

instabilitate vertebrala
SANADOR