Intervenții ginecologice și chirurgicale complexe realizate cu succes la SANADOR

Beatrice este pacientă SANADOR încă de la deschiderea primei clinici. La Clinica SANADOR Decebal, era monitorizată de Dr. Virginia Țârlea, medic primar Obstetrică-ginecologie, având un istoric de chisturi ovariene dermoide operate: „Pentru mine, doamna Dr. Țârlea este un diagnostician de excepție, un medic formidabil și nu în ultimul rând, o femeie blândă și caldă, care a știut să mă încurajeze, să mă liniștească și să-mi dea mereu din optimismul și siguranța ei.”

Beatrice, pacientă SANADOR încă de la deschiderea primei clinici, în 2001

Chisturile dermoide ovariene sunt tumori ovariene benigne, de cele mai multe ori inofensive, ce apar adesea la femeile de vârstă fertilă. Până la 15% din femeile cu chisturi dermoide prezintă aceste tumori la ambele ovare. Aceste tumori conțin foliculi de păr, piele și țesut glandular. Netratate, pot crește riscul de infecție și cancer ovarian. Cu cât tumora este mai mare, cu atât este mai mare și riscul de ruptură de chist ovarian, care poate conduce la infecție și dureri greu de suportat.

În anii care au urmat, pacienta a trecut, periodic, printr-o serie de intervenții chirurgicale și de puncții pentru extragerea lichidului ce continua să se formeze în pelvis, pentru a evita ruperea chisturilor și producerea unor efecte riscante.

În 2019, în urma unui nou consult la Dr. Virginia Țârlea și Conf. Dr. Doru Herghelegiu, având în vedere înaintarea în vârstă a pacientei și vechimea patologiilor, pentru a evita orice risc, i s-a recomandat efectuarea unei histerectomii. Histerectomia reprezintă intervenția chirurgicală de extirpare a uterului, adesea împreună cu anexele (anexectomie), fiind indicată în cazul prezenței diferitelor afecțiuni ale uterului.

Conf. Dr. Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Clinic SANADOR

Echipa de Obstetrică-ginecologie de la Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Doru Herghelegiu, împreună cu cea de Chirugie generală, a realizat o histerectomie subtotală, cu anexectomie stângă și enterectomie segmentară, cu visceroliză și omentectomie parțială.

În urma unor investigații suplimentare, cu un diagnostic de ocluzie intestinală, Beatrice a fost supusă unei noi intervenții - enterectomie extinsă, cu ileostomie terminală. La aproximativ o lună de la a doua intervenție, echipa condusă de Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR, a efectuat o a treia intervenție pacientei, o enterectomie segmentară cu ileo-ascendento-anastomoză mecanică și rezecție anterioară de rect, cu colo-recto-anastomoză mecanică. Toate aceste intervenții s-au finalizat cu succes și evoluția postoperatorie a pacientei a fost favorabilă.

Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR

La doi ani de la seria de intervenții complexe efectuate la Spitalul Clinic SANADOR, Beatrice ne-a transmis o scrisoare de recunoștință, în care povestește:

Cel mai mare noroc l-am avut cu oamenii minunați pe care i-am întâlnit în spital și mâinile lor de aur, care m-au ajutat să trec peste această cumpănă și să fiu astăzi în viață, trăind ca un om normal, bucurându-mă de viață. Oamenii aceștia minunați, care se luptă continuu și neobosit pentru viața pacienților lor, cu multe nopți nedormite, zile lungi și obositoare, departe de familiile lor, mi-au fost alături în cele mai grele zile, când nu mai aveam speranță, când frustrarea și deznădejdea mă copleșeau, mi-au alinat durerile, mi-au pansat rănile la propriu, dar și la figurat, m-au ținut de mână, mi-au zâmbit, m-au îmbărbătat și au făcut aproape imposibilul pentru ca în final eu să fiu bine.

Le mulțumesc și le transmit toată recunoștința mea, sănătate și putere în lupta lor de a salva în continuare vieți, cu devotament și pasiune. Beatrice, pacientă SANADOR

SANADOR