Conf. Dr. Marcian Manu este un profesionist de nota 10!

Hipertrofia benignă de prostată, cunoscută și ca adenom de prostată, este o afecțiune care se întâlnește frecvent în rândul bărbaților mai în vârstă. Mărirea prostatei poate provoca disconfort urinar prin blocarea fluxului urinar din vezica urinară, care se manifestă prin golirea incompletă a vezicii urinare sau încetarea urinării. Aceste simptome pot fi motive de îngrijorare, de aceea e bine să apelezi la medic la timp.

Se apelează la tratamentul chirurgical în situația în care tratamentul medicamentos nu mai este eficient.  Apariția adenomului de prostată se produce sub acțiune hormonală și prin alte mecanisme insuficient cunoscute până în prezent. La nivelul prostatei, cu preponderență în jurul uretrei, se produce hiperplazia structurilor glandulare, a fibrelor musculare și a țesutului de susținere, sub forma unor noduli, ceea ce determină creșterea rezistenței la flux și apariția acuzelor urinare (tulburări micționale și urinare dificilă, până la blocaj complet).

Într-o astfel de situație s-a aflat și pacientul Neculai P., în vârstă de 74 de ani, care a fost supus unei operații endoscopice minim invazive, fără incizii, la SANADOR. Mariana, fiica lui Neculai, povestește: „De câțiva ani, tatăl meu se chinuia cu această maladie, însă abia recent mi-a spus-o. Simțea că nu urinează complet și că nu e în regulă să ai așa senzații. După un tratament medicamentos, care a fost eficient doar la început, problema continua să evolueze. Atunci am decis că trebuie să căutăm un specialist care să ne ajute”.

Secția Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, oferă servicii de înaltă performanță și dispune de tehnologie de ultimă generație pentru intervenții urologice efectuate, în condiții de maximă siguranță, de o echipă experimentată de medici chirurgi urologi.

„Despre Conf. Dr. Marcian Manu am aflat din sursele media și de alți pacienți rezolvați cu succes și astfel am stabilit o consultație. Acesta ne-a explicat că, odată ce tratamentul urmat nu-și mai face efectul, următoarea etapă este intervenția. Așadar, după setul complet de investigații necesare, în nici o săptămână, tatăl meu a fost operat. În timpul intervenției, am fost anunțați despre tot ce se întâmplă, inclusiv de intervenția suplimentară de recalibrare uretrală. Lucrurile au decurs foarte bine. Intervenția a fost cu succes, prin metoda endoscopică, minim invazivă. Am fost susținuți în tot ce a necesitat tatăl meu”, relatează Mariana.

Pacientului i s-a efectuat rezecție endoscopică și vaporizare cu plasmă, o metodă nouă, care s-a impus la nivel mondial pentru hipertrofia benignă de prostată. Ulterior, acesta a prezentat o evoluție postoperatorie foarte bună, fiind externat cu micțiuni fiziologice, net ameliorat clinic față de situația preoperatorie. Practic, din relatările pacientului, intervenția i-a îmbunătățit radical calitatea vieții.

„Vreau să spun că dl conferențiar Manu este un profesionist de nota 10. Am colaborat foarte bine cu dumnealui. Mi-au plăcut foarte mult comunicarea, receptivitatea, grija și empatia față de pacient, interesul față de evoluția sănătății și faptul că a comunicat prompt cu noi și după externare, pentru orice problemă. Pe această cale, vreau să le mulțumesc celor implicați: Conf. Dr. Marcian Manu, echipei medicale, întregului personal al Spitalului Clinic SANADOR, datorită cărora tatăl meu acum este sănătos. Nu avem decât cuvinte de laudă pentru SANADOR. Toți din familie mergem la SANADOR și suntem mulțumiți de medicii de aici, cu care putem rezona destul de bine. Ori de câte ori e cazul, tot la SANADOR venim. Nu este o altă clinică sau spital care să ne ofere ceea ce vrem și când vrem și cu promptitudinea cu care o face SANADOR. Vă mulțumim pentru grija pe care o puteți acorda pacienților!”, încheie Mariana.

Galerie foto

SANADOR