Hernie de disc lombară cu pareză pe piciorul stâng, tratată cu succes la SANADOR

Hernia de disc lombară este una dintre cele mai frecvente patologii degenerative spinale neurochirurgicale, deoarece zona lombară este cea mai solicitată mecanic. Se manifestă în principal prin durere lombară, inițial locală, care apare brusc, apoi prin dureri iradiate în unul sau în ambele membre inferioare, amorțeli și parestezii, cu o localizare variabilă în funcție de nivelul vertebral la care s-a produs hernia.

Aurelia, în vârstă de 48 de ani, s-a prezentat la medic cu dureri lombare foarte puternice și pareză pe piciorul stâng. În urma consultului și a efectuării unor investigații imagistice complete, pacienta a fost diagnosticată cu hernie de disc lombară L4-L5 stângă, voluminoasă, compresivă, urmând a fi operată de urgență.

„Am ales Spitalul Clinic SANADOR și am mers direct la domnul Dr. Dan Benția, întrucât deja fusesem operată de dumnealui în urmă cu 6 ani, pentru hernie de disc cervicală. Îl știam și avem mare încredere. În urma consultului și pe baza rezultatului de la RMN, domnul doctor și-a dat seama imediat unde este problema și mi-a explicat exact ce se poate face în cazul meu.”

Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniei de disc, la SANADOR pacienții sunt investigați imagistic cu cele mai moderne aparate RMN, cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de precise cu privire la poziția discului herniat și raporturile acestuia cu alte structuri.

În cazul Aureliei, echipa condusă de Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, a efectuat de urgență intervenția chirurgicală pentru ablația herniei de disc lombare prin tehnici minim invazive, cu precizie și siguranță, datorită microscopului operator Zeiss Kinevo 900, ultraperformant. Sistemul îmbină modul de vizualizare optică tradițională cu vizualizarea digitală hibridă cu tehnologie integrată 4K, oferind medicului flexibilitatea de a se decupla de la abordarea optică clasică și a lucra cu o calitate excepțională a imaginii.

Intervenția a durat în jur de 2 ore, cu rezultate excepționale, la doar câteva ore de la intervenție pacienta putând să se dea jos din pat și să meargă fără dureri. „Mii de mulțumiri domnului doctor Dan Benția și echipei sale! Totul a decurs foarte bine, operația fiind un succes. Mi-am recăpătat capacitatea motorie a piciorului stâng și am scăpat de durerea ce mă teroriza de peste 2 ani. Un medic foarte bun, un profesionist, un om cu mâini magice. Îi doresc multă sănătate și putere de muncă, să poată face bine cât mai mulți oameni. Experiența avută la SANADOR a fost maximă, de nota 10.”

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale sunt realizate de medicii cu experiență vastă în patologia vertebro-spinală din cadrul Secției de Neurochirurgie. Specialiștii de la SANADOR folosesc tehnici chirurgicale avansate, cât mai puțin invazive, și tehnologii performante pentru a asigura pacienților cu hernie de disc lombară rezultate operatorii optime și o recuperare postoperatorie rapidă.

Programează o consultație apelând 021.9699!

SANADOR