Comunicat de Presa Robotul DaVinci Xi

Spitalul Clinic SANADOR: Chirurgie robotică de ultimă generație daVinci Xi

București, 5 august 2020: Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital clinic privat din țară, și-a completat dotările tehnologice de înaltă performanță cu cea mai nouă generație de tehnologie chirurgicală robotică – Robotul daVinci Xi.

Primele operații de chirurgie robotică din Spitalul Clinic SANADOR vor fi efectuate de o echipă chirurgicală cu vastă experiență. Printre chirurgii de elită din echipa de chirurgie robotică SANADOR se numără Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu, părintele chirurgiei robotice în România, și dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Clinic SANADOR.

This image has an empty alt attribute
Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu
inițiatorul și promotorul Chirurgiei Robotice în România

Cu ajutorul sistemului daVinci Xi și a celei mai experimentate echipe medicale, SANADOR oferă o gamă extinsă de intervenții chirurgicale minim-invazive din sfera chirurgiei generale. Profesor Universitar Doctor Irinel Popescu este doctor în Științe Medicale, medic primar Chirurgie Generală și promotorul Chirurgiei Robotice în România.

Dr. Bogdan Marțian este Medic Primar Chirurgie Generală, Doctor în științe medicale și Șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR.
Dr. Marțian este autorul a peste 10000 de intervenții chirurgicale, între acestea peste 2000 intervenții oncologice și peste 3500 laparoscopice.

În sfera chirurgiei oncologice, dr. Marțian abordează toate localizările aparatului digestiv (esofagul, stomacul, intestinul, colonul și rectul, pancreasul, ficatul și căile biliare) și cele ginecologice (sân, uter, ovar etc.) atât deschis cât și laparoscopic.
Chirurgia obezității, în care a acumulat o experiență de 12 ani, este înca una dintre dimensiunile de bază ale carierei sale medicale.

This image has an empty alt attribute
Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală, Spitalul Clinic SANADOR

Avantajele chirurgiei robotice
Sistemul daVinci Xi este o platformă robotică sofisticată, proiectată să extindă abilitățile chirurgului și să ofere o alternativă minim invazivă intervențiilor chirurgicale majore. Medicul controlează fiecare mișcare a robotului, folosind articulațiile și mișcările naturale ale propriilor mâini. În plus, robotul include un sistem optic 3D de înaltă rezoluție, ce oferă o imagine amplificată a zonei de intervenție. Astfel, platforma îi permite chirurgului să efectueze proceduri complexe cu precizie, flexibilitate și control mărite.

This image has an empty alt attribute
Sistemul robotic daVinci Xi


Chirurgia robotică minim invazivă realizată cu ajutorul daVinci Xi asigură o recuperare mai rapidă a pacientului cu minimizarea durerii. În plus, spre deosebire de chirurgia deschisă, intervențiile de chirurgie robotică presupun pierderi de sânge minime intra-operator și o afectare mai mică a țesuturilor. Toate aceste aspecte, împreună cu precizia ridicată a intervenției, conduc la reducerea riscului de complicații post-operatorii, scăderea perioadei de spitalizare, obținerea unor cicatrici de dimensiuni reduse și reluarea rapidă a activității cotidiene.
În cadrul Spitalului Clinic SANADOR, sunt realizate intervenții chirurgicale robotice din sfera chirurgiei generale.

This image has an empty alt attribute
Sistemul robotic daVinci Xi

Despre SANADOR:
Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, cel mai mare centru privat specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului (radioterapie, stereotaxie, brahiterapie, terapie izotopică, scintigrafie-SPECT CT, PET CT), policlinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare.
Cu o suprafață totală de 28.000 de mp și o capacitate de 413 paturi, Spitalul Clinic SANADOR cu Centrul Oncologic integrat este singurul spital privat care asigură servicii medicale complete, fiind dotat și cu Compartiment de Primiri Urgențe adulți și copii, 22 linii de gardă 24/7, flotă proprie de ambulanțe, precum și linie completă de imagistică (RMN 3T, CT, radiologie digitală, mamografie, osteodensitometrie, angiograf). Află mai multe pe www.SANADOR.ro

SANADOR