Chirurgia specializata in glandele endocrine trateaza bolile hipofizei, tiroidei, paratiriodelor, pancreasului endocrin si ale suprarenalelor.

Specificul domeniului de chirurgie - glandele endocrine - consta in faptul ca pot contribui mai multe specialitati chirurgicale la tratament. Daca hipofiza este de domeniul exclusiv al neurochirurgiiei, iar pancreasul al chirurgiei generale, tiroida si paratiroidele intra in sfera ORL, chirurgie toracica si chirurgie generala, iar suprarenala in cea a chirurgiei generale si urologiei.

Echipele noastre chirurgicale, uneori multidisciplinare, realizeaza tiroidectomii totale sau partiale pentru noduli, hiper sau hipotiroidii, boala Basedow sau cancere, paratiroidectomii pentru adenoame, hiperparatiroidism sau cancere si suprarenalectomii pentru adenoame inactive sau sau simptomatice, feocromocitom, cancere sau metastaze suprarenale. Trebuie subliniat faptul ca majoritatea suprarenalectomiilor se realizeaza minim invaziv. Astfel, se pot asigura interventii reusite in cadrul departamentului de chirurgie - glandele endocrine!

Chirurgia glandelor endocrine este unul dintre cele mai elocvente exemple de colaborare interdisciplinara, pentru ca indicatia chirurgicala pe de o parte, monitorizarea si terapia endocrina postoperatorie, pe de alta parte, apartin colegilor endocrinologi.

Galerie foto