Clinica de stomatologie SANADOR iti pune la dispozitie servicii de top, conduse de medici dentisti recunoscuti in domeniu.

In cazul chirurgiei dentare, aceasta ramura cuprinde mai multe tipuri de interventii si tratamente, ce presupun corectii la nivelul dintilor, gingiilor si oaselor maxilare.

Servicii

  • Chirurgie dentara in cadrul sectiei de implantologie - Indiferent ca este vorba de inserarea unuia sau mai multor implanturi dentare, chirurgia dentara joaca un rol-cheie, prin interventii precum aditia osoasa pentru sustinerea implantului si stabilizarea noului dinte pe arcada. Pentru arcada dentara superioara (maxilar) se poate recurge la sinus lifting, o procedura de aditie osoasa care vizeaza sinusul maxilar. Uneori, la pacientii in etate, nu mai exista suficient volum osos pentru realizarea unui implant, motiv pentru care se face apel la acest tip de interventie.
  • Extractii dentare - In unele cazuri, dintii sunt imposibil de salvat, fiind afectati de carii profunde sau de alte complicatii. Un caz des intalnit in chirurgia dentara este extractia molarilor "de minte" care nu au erupt complet sau au erupt partial, precum si a resturilor de radacini de la dintii deja cariati. Rareori, pot exista canini inclusi, care nu au erupt.
  • Afectiuni parodontale - Chirurgia dentara joaca un rol important in tratamentul afectiunilor parodontale, prin interventii precum indepartarea pe cale chirugicala a infectiei, prin chiuretajul subgingival in camp deschis,  aditii sau chirurgia rezectiva.
  • Remodelare gingivala - Aceasta ramura contine doua tipuri de interventii, necesare pentru corectia si imbunatatirea aspectelor estetice dentare ale pacientilor.
    • Procedura de gingivectomie este o interventie rapida, facuta cu scopul de a inlatura tesutul gingival in exces, pentru imbunatatirea aspectului.
    • Procedura de gingivoplastie presupune remodelarea/reconturarea tesuturilor gingivale in scop fiziologic, estetic si functional. De obicei, in cadrul remodelarii gingivale, gingivoplastia este practicata in combinatie cu gingivectomia.
  • Extirparea tumorilor sau a chisturilor maxilare - In unele cazuri pot aparea infectii la nivelul radacinii dintelui (granuloame apicale), care necesita rezectia apicala. De asemenea, specialistul in chirurgie dentara poate diagnostica si opera tumori benigne, prezente la nivelul maxilarului, precum si chisturi maxilare.

In cazurile speciale, pacientul poate fi indrumat spre sectia de chirurgie maxilo-faciala, prezenta in cadrul SANADOR!

Alege departamentul de chirurgie dentara SANADOR si lasa-te pe mana specialistilor cu experienta demonstrata in acest domeniu.

Indiferent de afectiune, sau daca doresti un zambet increzator, medicii dentisti de la SANADOR iti sunt alaturi pentru ca tu sa beneficiezi de cel mai eficient tratament!

Galerie foto