Cancerul de prostată avansat, cu blocaj urinar, operat endoscopic la SANADOR

Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la bărbații din România, după cancerul pulmonar. De obicei, afecțiunea se dezvoltă foarte lent și afectează în special bărbații mai în vârstă. În această situație a fost și Ion, pacient în vârstă de 85 de ani, care a venit la Spitalul Clinic SANADOR pentru cancer de prostată.

Adrian, fiul lui Ion, povestește cum a ajuns tatăl său în această situație: „După diagnosticarea cancerului de prostată în urmă cu 4 ani, a urmat un șir lung de investigații, intervenții repetate și drumuri bătute la diverse instituții medicale. Într-un final, am ajuns cu tatăl meu la SANADOR. Am efectuat investigații suplimentare pentru a determina avansarea tumorii și modalitatea de îndepărtare a acesteia, iar dl Conf. Dr. Marcian Manu a fost cel care ne-a susținut din toate punctele de vedere”.

După intervenția endoscopică, pacientul prezintă o evoluție favorabilă și îi este recunoscător medicului care i-a salvat viața: „Față de Conf. Dr. Marcian Manu am o părere foarte bună, e un medic excepțional și desăvârșit”.

Conf. Dr. Marcian Manu

Cancerul de prostată poate fi adesea depistat înainte de a fi resimțite simptome. De aceea, odată cu avansarea în vârstă, mai ales după trecerea pragului de 50 de ani, se recomandă vizita la medicul urolog în vederea începerii screeningului pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată.

Bărbații diagnosticați cu cancer de prostată în stadiul incipient, adică la care tumora nu s-a extins în afara prostatei, pot fi tratați cu o singură intervenție chirurgicală de îndepărtare a tumorii. Rata de supraviețuire la 5 ani a pacienților cu cancer de prostată este foarte ridicată, de peste 90-95%, dacă boala este diagnosticată în stadiu precoce.

În cazul cancerului de prostată avansat, intervențiile urologice sunt în continuare indicate, pentru rezolvarea unor complicații ce pot apărea în evoluția bolii (precum blocajul urinar), cu efect important asupra calității vieții pacientului. În aceste situații, sunt preferate intervențiile minim invazive, cel mai bine suportate de pacienți.

Spitalul Clinic SANADOR oferă o multitudine de opțiuni terapeutice pentru cancerul de prostată, iar planul de tratament este individualizat pentru fiecare pacient în parte.

SANADOR