Test combinat pentru detecția RT-PCR a virusurilor cu transmitere respiratorie

SANADOR pune la dispoziția celor interesați o testare combinată, de mare precizie, pentru diagnosticul sigur al infecțiilor virale cu transmitere respiratorie. Cu o singură recoltare (exsudat nazal), poți afla dacă te-ai infectat cu oricare din următoarele virusuri: noul coronavirus (SARS-CoV-2), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul respirator sincițial.

Recoltările se fac în centrele de recoltare COVID, cu programare prealabilă, iar rezultatul este disponibil în 3 zile lucrătoare. Se recoltează un singur tampon, exsudat nazal.

Testul multiplex RT-PCR permite diagnosticul calitativ al infecțiilor cu SARS-CoV-2 (COVID-19), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul sincițial respirator. Toate aceste infecții pot prezenta simptome similare, iar diagnosticul de certitudine este cel molecular. Dată fiind importanța identificării cazurilor de infecție cu noul coronavirus, pentru a putea combate răspândirea acestui virus, și similitudinea manifestărilor respiratorii cu cele date de alte virusuri, testul multiplex RT-PCR disponibil la SANADOR are o utilitate deosebită în contextul acestei pandemii.

Diagnosticul molecular simultan oferă nu doar certitudinea în privința etiologiei infecției respiratorii, ci și informațiile necesare pentru stabilirea unui plan corect de monitorizare a evoluției pacienților și, după caz, de prescriere a unui tratament simptomatic și de susținere adecvat.

Virusul SARS-CoV-2 se transmite prin intermediul particulelor contaminate de la pacienții infectați. Pacienții cu COVID-19 prezintă frecvent manifestări clinice care includ în principal febră și tuse, dar pot fi însoțite și de dispnee, mialgii etc.

Gripa de tip A sau B este frecventă în sezonul rece și poate induce complicații severe prin declanșarea unui răspuns imun scăpat de sub control, în special la persoane tinere, dar și prin favorizarea suprainfecțiilor bacteriene la nivel pulmonar.

Virusul sincițial respirator poate pune probleme grave de sănătate la nou-născut și sugar, unde este frecventă bronșiolita acută cu acest virus. Studii recente au arătat că infecțiile cu virusul sincițial respirator pot fi la fel de grave, la adulți, precum infecțiile cu virusuri gripale.

Informații oferite de Dr. Adina David, medic primar Medicină de laborator la SANADOR

SANADOR