Imagistică metabolică și tratament cu radioizotopi, la SANADOR

Departamentul de Medicină Nucleară din Centrul Oncologic SANADOR folosește tehnologia modernă, de ultimă generație, pentru investigații de tip PET-CT și SPECT-CT (pentru scintigrafie), cu scopul de a explora corpul uman din punct de vedere funcțional și structural. Programează-te la SANADOR pentru a avea acces la echipament ultraperformant și de calitate!

Medicina nucleară este o specialitate care joacă un rol important în diagnosticarea, monitorizarea și tratarea a numeroase afecțiuni medicale. Procedurile de medicină nucleară folosesc substanțe radioactive pentru a alcătui hărți imagistice detaliate ale organelor și țesuturilor din organism, dar și pentru tratamentul anumitor boli – terapia cu iod radioactiv este folosită în tratamentul cancerului tiroidian.

Centrul Oncologic SANADOR vine în sprijinul pacienților oncologici cu o gamă complexă de servicii integrate de diagnostic și tratament al cancerului. Departamentul de Medicină Nucleară este dotat cu echipamente avansate de ultimă generație și medici de elită, cu experiență vastă.

  • Programează-te la SANADOR pentru a beneficia de investigații avansate SPECT-CT și PET-CT realizate de medici competenți, cu echipamente de ultimă generație!

Cuprins:

Ce este medicina nucleară?

Medicina nucleară folosește izotopi radioactivi legați de molecule transportor, acestea din urmă variind în funcție de scopul examinării. Anumiți radiotrasori interacționează la nivel celular cu unele componente celulare proteice sau glucidice, pentru a pune în evidență metabolismul și viabilitatea celulelor și țesuturilor. Medicul de medicină nucleară va alege cu grijă, conform ghidurilor în vigoare, tipul de investigație care aduce cele mai multe detalii relevante pentru afecțiunea pacientului.

Investigațiile imagistice nucleare sunt sigure și nedureroase, procedurile fiind minim invazive. Substanțele radioactive sunt de obicei injectate intravenos, iar cantitatea de radiații primită de pacient este foarte mică. Riscul de apariție a reacțiilor adverse este considerat a fi neglijabil.

La Centrul Oncologic SANADOR, medicina nucleară joacă un rol important în managementul pacientului oncologic, prin investigații imagistice avansate precum tomografia computerizată cu emisia de fotoni unici (SPECT) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET-CT).

Care este rolul medicinei nucleare?

Procedurile de medicină nucleară sunt folosite în principal în scop diagnostic, pentru patologia oncologică, dar și pentru alte tipuri de afecțiuni:

  • Boli hematologice;
  • Boli tiroidiene;
  • Boli cardiovasculare;
  • Boli pulmonare;
  • Boli ale sistemului osos;
  • Boli ale rinichilor sau ale vezicii urinare;
  • Cancere de orice fel.

Explorările din medicina nucleară sunt deosebit de utile în monitorizarea evoluției bolii și a răspunsului la tratament.

Anumite proceduri de medicină nucleară pot avea și rol terapeutic, cum este radioiodoterapia (tratamentul cu iod radioactiv), indicată în cancerul tiroidian.

Care sunt beneficiile medicinei nucleare?

Imagistica nucleară oferă informații importante ce nu pot nu pot fi sustrase cu ajutorul altor investigații, precum și posibilitatea depistării cancerului în stadii timpurii, incipiente. Imaginile rezultate pot înlocui o eventuală intervenție chirurgicală exploratorie, pentru a îmbunătăți calitatea diagnosticului și a tratamentului.

Investigațiile de medicină nucleară oferă următoarele beneficii:

  • Obținerea unor informații complete;
  • Obținerea unui diagnostic sigur;
  • Stabilirea conduitei terapeutice optime pe baza informațiilor obținute;
  • Monitorizarea evoluției leziunilor;
  • Evaluarea răspunsului la tratament;

Medicina nucleară la Centrul Oncologic SANADOR

Departamentul de Medicină Nucleară din Centrul Oncologic SANADOR folosește tehnologia modernă, de ultimă generație, pentru investigații de tip PET-CT și SPECT-CT (pentru scintigrafie), cu scopul de a explora corpul uman din punct de vedere funcțional și structural. Programează-te la SANADOR pentru a avea acces la echipament ultraperformant și de calitate!

Echipamentele de medicină nucleară de la Centrul Oncologic SANADOR sunt de ultimă generație: Siemens Biograph Horizon-3R pentru PET-CT, unic în România, și Siemens Symbia Intevo Bold pentru scintigrafie/SPECT-CT.

Centrul Oncologic SANADOR, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, pune la dispoziția pacienților o secție dedicată pentru terapia izotopică, ce vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu neoplasm tiroidian și nu numai.

Tehnologia din medicina nucleară oferă măsurători exacte și de încredere. Programează-te la SANADOR pentru a efectua examinările de medicină nucleară în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fără niciun cost pentru pacient.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR