Ultimul an a fost unul cu mai multe premiere naționale în domeniul urologiei pentru Spitalul Clinic SANADOR. Laserul cu tuliu (Tm) (Olympus), utilizat în premieră pentru țara noastră, se remarcă pentru efectul de „dusting” (transformare a litiazei renale într-un nisip foarte fin) și rapiditatea dezintegrării calculului sunt principalele realizări ale acestui nou tip de laser. Tot în premieră națională, a fost utilizat și cel mai fin ureteroscop de unică folosință din lume (Pusen, Uscope 3033A), ale cărui avantaje includ: vizibilitate HD, este complet atraumatic pentru ureter, fără teacă de acces sau ghiduri.

Prof. Dr. Petrișor Geavlete

La începutul anului 2021, aceste realizări au fost prezentate de Prof. Dr. Petrișor Geavlete în cadrul workshop-ului organizat de Alianța Internațională de Urolitiază (IAU) cu tema: Ureteroscopy versus Mini Percutaneous Approach in Renal Lithiasis. La acest eveniment științific organizat online au participat peste 2.000 urologi din Asia, Europa și America, precum și o mare personalitate în domeniul chirurgiei minim invazive percutanate, Prof. Dr. Guohua Zeng (China), secretar general IAU.

Alături de Profesorul Petrișor Geavlete, coorganizator al acestui workshop, au participat Dr. Răzvan Mulțescu (speaker) și Conf. Dr. Bogdan Geavlete și Conf. Dr. Dragoș Georgescu (moderatori), cu toții medici urologi colaboratori ai Spitalul Clinic SANADOR.

SANADOR