Din ce in ce mai multe femei cu varste de peste 35 de ani primesc drept diagnostic cancerul de san, iar in 20-30% din cazuri acesta ramane chiar nedetectat in urma mamografiei digitale conventionale. De aceea, pentru o diagnosticare cat mai precisa, SANADOR pune la dispozitie mamografia digitala 3D, adica tomosinteza sanului. Mamografia reprezinta cea mai performanta metoda de diagnosticare a cancerului mamar, recomandata femeilor cu varsta de peste 35 ani.

  1. Ce este tomosinteza sanului?
Tomosinteza sau mamografia tridimensionala (3D) a sanului reduce interferenta si suprapunerile de tesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sanului si evidentiaza mult mai usor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sanul dens, care au un risc crescut. Sanul este asezat intre un compresor si o placa detector. Tubul de raze X este deplasat cu miscari arcuite si inregistreaza o serie de imagini numite proiectii, in diverse unghiuri (unghiuri de scanare), iar proiectiile vor fi ulterior procesate obtinand imagini seriate ale tesutului mamar cu grosimea de 1mm. mamograf1Utilizat in 50 de tari, iar acum si in Romania, la SANADOR, Selenia Dimension 3D Hologic, unul dintre cele mai performante sisteme din lume la ora actuala, este o tehnologie direct digitalaAƒsi permite vizualizarea imediata, atat a proiectiilor, cat si a imaginii 2D si a imaginii recompuse 3D a sanului (caracteristicaAƒ unicaAƒ Hologic). Selenia Dimension 3D Hologic primeste titlul de lider in mamografia digitala, revenindu-i premiul ,,Best in KLAS 2013"[1]
  1. SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC - avantaje si beneficii
In ceea ce priveste avantajele mamografiei digitale cu tomosinteza, printre acestea se numara: imbunatatirea considerabila in detectarea cancerului, reducerea numarului de controale ulterioare si, implicit, a costurilor pentru acestea, usurinta stocarii imaginilor digitale si trimiterea lor prin e-mail.
  1. Noutatea absoluta: utilizarea soft-ului C-view
Ceea ce diferentiaza SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC fata de categorie este softul C-view care furnizeaza imagini 2D in timpul vizualizarii imaginilor de tomosinteza, dar nu necesita expunerea la radiatiile X. In acest fel se reduce atat numarul de expuneri ulterioare, cat si timpul de examinare, si creste confortul pacientei. De asemenea, SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC imbunatateste clasificarea tipurilor de cancer mamar, detectarea formatiunilor tumorale si detectarea de microcalcificari. Mamografia digitala cu tomosinteza se efectueaza cu atat mai mult in cazul predispozitiei pacientului la cancerul mamar (existenta in familie a unor factori de risc de cancer mamar si a unui istoric personal cu boala), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie. mamograf2 Image courtesy of Somkiat Fakmee at FreeDigitalPhotos.net
  1. Parerea expertilor din intrega lume despre SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC
"Tomosinteza reduce iradierea si expunerile suplimentare si permite o mai buna vizualizare a leziunilor si o scurtare a duratei procedurii; imbunatateste diagnosticul mamografic la persoanele cu san dens" Dr Mihaela Sebeni, SANADOR Romania ,,Tomosinteza este un instrument genial in identificarea si studierea structurilor cu aspect suspect ascunse in tesutul mamar dens. Tomosinteza ne da increderea unui diagnostic corect." Dr R.T Wuppertal, Germany ,,Tomosinteza este esentiala pentu vizualizarea leziunilor mici care pot fi greu vizibile in cazul unui tesut mamar dens, leziuni care nu se pot vizualiza cu imaginile mamografiei standard." Dr. Pierre Ginier, Paris , Fance Acest sistem performant de examinare a sanului si diagnosticare a cancerului mamar va fi disponibil in clinica SANADOR incepand cu data de 5 mai, iar medicii care efectueaza mamografia digitala sunt: Dr.Mihaela Sebeni, Tiberiu Kiss, Ciocoiu Marlena, Sarbu Oana si Mihaela Barbulescu. Pentru programari, apelati (021) 9699. [1] premiul " Best in KLAS" este decernat anual pentru cel mai performant echipament medical. KLAS este o companie de cercetare specializata in monitorizarea performantei aparaturii a mii de furnizori.
SANADOR