Interventiile chirurgicale nu sunt niciodata o alegere usoara; de multe ori nici nu sunt o alegere.

Insa, atunci cand operatia devine o necesitate, cum iti dai seama ce spital este cel mai bun pentru tine?

SANADOR este orientat, in primul rand, catre oferirea unor servicii calitative si catre imbunatatirea continua a acestora, astfel incat fiecare pacient sa aiba parte de ingrijirea pe care o merita. Noi credem ca siguranta pacientului vine intotdeauna pe primul loc, motiv pentru care implementam, in permanenta, cele mai noi si eficiente sisteme care sa ne ajute sa oferim cele mai bune conditii pacientilor care ne trec pragul.

De aceea, peretii Spitalului Clinic SANADOR sunt zugraviti cu vopsea lavabila antibacteriana, cu ioni de argint. De asemenea, in grupurile sanitare, peretii sunt imbracati cu o suprafata de vinil, antibacteriana.

In blocurile operatorii, toate salile de operatii sunt acoperite atat la nivelul pardoselii, cat si la nivelul peretilor, cu suprafete de vinil antibacteriene. In plus, pardoseala prezinta insertii metalice legate la impamantarea spitalului, pentru descarcarea electricitatii statice a echipamentelor folosite in sali.

Intreaga cladire beneficiza de o recirculare a aerului, mereu proaspat, filtrat prin centrale de tratare a aerului. Fiecare sala sau compartiment de Terapie Intensiva are propria centrala de tratare si sterilizare a aerului cu filtre HEPA, ceea ce asigura un nivel mare de sterilizare a instrumentelor. Aceasta operatiune de tratare a aerului functioneaza 24/24 si 7/7.

Presiunea de aer descreste de la blocul operator (unde presiunea este pozitiva, respectiv mai mare decat cea atmosferica) catre filtrul general, astfel incat aerul are permanent un singur sens de circulatie, fara a deveni vreodata viciat, prin aport dinspre filtrul general sau dinspre lifturi.

La nivelul circuitelor medicale, materialele murdare (infectate) au cale exclusiva de evacuare atat din salile de operatie, cat si din TI adulti si neonatologie.

Niciuna dintre instalatii nu prezinta vreun risc de nefunctionare din cauza penelor de curent, intrucat toate zonele vitale sunt alimentate de generatoare electrice.

In plus,spitalul dispune de un sistem automat de alarmare, adresabil, fiecare element de detectie a fumului sau a focului avand o adresa proprie, ceea ce face ca localizarea sa se realizeze imediat.

Atat peretii din holuri, cat si usile de acces pot rezista la foc timp de 120 de minute. De asemenea, focul nu se poate propaga in afara zonei in care s-a produs. Parcarea subterana este echipata cu sprinklere si cu instalatii de evacuare a fumului.

Cantitatea de apa necesara interventiei pompierilor este asigurata de doua bazine proprii de apa, de 200 de tone, precum si de o statie de pompare pentru hidrantii externi si interni.

Spitalul este dotat, de asemenea, cu o scara exterioara de evacuare a targilor.

La SANADOR, credem in sanatatea ca stil de viata, iar misiunea noastra este sa ne asiguram ca pacientii nostri sunt tratati in mod corespunzator. Pentru a face acest lucru posibil, criteriile de siguranta si de igiena sunt printre prioritatile noastre.

SANADOR