Premiera in Bucuresti, la SANADOR: Brahiterapia interstitiala disponibila din luna mai pacientilor

Brahiterapia interstitiala, o forma de iradiere interna cu precizie ridicata folosita in tratamentul cancerelor de col uterin local avansate, este disponibila, incepand din luna mai, in Centrul Oncologic SANADOR. Tehnicile interstitiale permit utilizarea unei doze mari de radiatii asupra tumorii, limitand totodata iradierea tesuturilor sanatoase. SANADOR este singurul centru din Bucuresti ce le ofera pacientilor posibilitatea efectuarii acestui tip de tratament de ultima generatie.

  • Reduce expunerea la iradiere a tesuturilor sanatoase (precum vezica urinara, intestinul gros si subtire, rect)
  • Poate oferi o sansa la vindecare in cazul tumorilor local avansate, unde chirurgia nu ofera sanse de vindecare iar abordarea tehnica este, de cele mai multe ori,  limitata

Ce este brahiterapia interstitiala

Brahiterapia interstitiala este o metoda de brahiterapie de ultima ora, folosita in tratamentul cancerelor de col uterin avansat – acele cancere care s-au extins in zona inconjuratoare colului uterin sau in vagin.

Serviciile de brahiterapie oferite de Centrul Oncologic SANADOR se adreseaza cu precadere cancerelor ginecologice – col uterin, endometru vagin si vulva -, dar si pentru cancerul canalului anal.

Cand vorbim de brahiterapia interstitiala ne referim la un tip de tratament in care medicul foloseste brahiterapia unde nu exista o cavitate, pentru a introduce un aplicator care sa se potriveasca spatiului. Prin intermediul aplicatorului, medicul plaseaza in tumora sau in apropierea ei o serie de ace/tuburi goale care permit trecerea unei surse radioactive.

Tehnicile interstitiale pot fi impartite in tehnici pur interstitiale si tehnici combinate intracavitare-interstitiale. Studii recente indica faptul ca, acolo unde conditiile permit, folosirea combinatiei tehnicii intracavitare si interstitiale aduce beneficii garantate controlului tumoral si protejeaza organele din imediata vecinatate a tumorii (in peste 75% dintre cazuri, potrivit unui studiu realizat de grupul EMBRACE).

Avantajele brahiterapiei interstitiale

Cu ajutorul aplicatorului 3D ring compatibil CT si/ sau MRI, specialistii Centrului Oncologic SANADOR pot monta aceste catetere (tuburi/ace) si pot astfel iradia cu precizie tumora, protejand totodata organele sanatoase, precum rectul, intestinele, vezica. Si vaginul poate fi protejat in cazul in care nu necesita iradiere. Astfel, pacientele pot pastra calitatea actului sexual.

Avantajele brahiterapiei interstitiale sunt considerabile in tumorile local avansate unde chirurgia nu poate sa ofere nicio sansa de vindecare iar abordarea tehnica este limitata. Brahiterapia devine, in aceste conditii, singura ce poate oferi o sansa de vindecare.

Brahiterapia interstitiala este imperios necesara si in cazul tumorilor care nu raspund cum ne-am dori la tratamentul de radioterapie externa si nu permit unui aplicator intracavitar sa ofere o distributie de doza potrivita pentru acoperirea volumului tumoral. Cu ajutorul acestei tehnici, medicii evita subdozarea tumorii rezultand o acoperire uniforma, fara compromis, a volumului tumoral.

Procedurile de brahiterapie sunt efectuate in Ambulatoriu, si pot dura de la 1 ora, pana la cateva ore, insa iradierea propriu-zisa este de ordinul minutelor. Pacientul poate pleca acasa in aceeasi zi si isi poate relua imediat activitatile cotidiene. De precizat si faptul ca, in pofida iradierii, pacientul nu reprezinta, la randul sau, un pericol pentru cei din jur.

  • Fara internare
  • Fara durere
  • Recuperare rapida
  • Eficienta ridicata
  • Iradiere tintita, de durată scurtă
  • Doza concentrata de radiatii
  • Efecte secundare minime

De ce sa alegi Centrul Oncologic SANADOR?

Centrul Oncologic SANADOR este singurul centru de excelenta oncologic state-of-the-art, cu solutii adaptative tipului si localizarii cancerului.

Vei gasi aici personal de inalta calificarea, cu training ultraspecializat, multidisciplinar cu aport individual si unitar pentru un act medical complet si de succes.

Pentru programari si informatii suplimentare, te rugam sa apelezi Call Center SANADOR 021 9699 (disponibil 24/24H).

SANADOR