La SANADOR, ne asigurăm continuu că ai acces la cele mai noi tehnologii medicale și că poți beneficia de cele mai eficiente și mai sigure metode de diagnostic și tratament. Utilizăm numeroase echipamente de top unice în România și, deseori, oferim în premieră pacienților români accesul la inovația medicală.

Săptămâna aceasta, la Spitalul Clinic SANADOR, în Centrul de Electrofiziologie și Dispozitive Implantabile din cadrul Laboratorului de Cateterism Cardiac, a fost utilizată, pentru prima dată în România, teaca bidirecțională deflectabilă Carto Vizigo (Biosense Webster, J&J) pentru o procedură de ablație cu radiofrecvență asistată Carto 3D la un pacient în vârstă de 60 de ani, cu fibrilație atrială persistentă.

Procedura minim invazivă a fost efectuată de Conf. Dr. Radu Vătășescu (foto) cu angiograful Philips Azurion 7, cu ajutorul sistemului de mapping 3D Carto 3.

Teaca bidirecțională deflectabilă Carto Vizigo permite vizualizarea tecii și a poziției acesteia pe sistemul de mapping, fără ca medicul să se bazeze integral pe imaginea fluoroscopică. Astfel, crește eficiența procedurii în etapa de cartare și de poziționare a cateterului de ablație. Teaca poate fi folosită și la puncția transseptală, datorită tranziției lente dintre dilatator și teacă, și necesită o forța cu 33% mai mică la traversarea septului, în comparație cu produse similare.

Galerie foto

SANADOR