Influvac-tetra: este un vaccin, suspensie injectabila in seringa preumpluta. Este recomandat pentru a te proteja impotriva gripei si este utilizat in special la pacientii care prezinta un risc crescut de complicatii determinate de gripa.

Administrare

Cand ti se administreaza Influvac Tetra, sistemul imunitar (sistemul natural de aparare al organismului) va incepe sa produca factori de protectie (anticorpi) impotriva bolii. Niciuna dintre componentele vaccinului nu poate sa produca gripa. Gripa este o boala care se poate raspandi rapid si este provocata de diferite tipuri de tulpini care se pot schimba in fiecare an. Din acest motiv este necesar sa va vaccinati in fiecare an. Cel mai mare risc de a va imbolnavi de gripa este in timpul lunilor reci, perioada cuprinsa intre lunile octombrie si martie. Daca nu ai fost vaccinat(a) toamna, este bine sa te vaccinezi pana in primavara, deoarece te poti imbolnavi de gripa pana atunci. Medicul iti poate recomanda perioada optima pentru vaccinare.

Riscuri

Atentie! SANADOR de avertizeaza! In niciun caz Influvac Tetra nu trebuie administrat intravascular. Reactii asociate cu anxietatea, inclusiv reactii vasovagale (sincopa), hiperventilatie sau reactii asociate cu stresul pot aparea ca urmare sau chiar inainte de orice vaccinare, ca raspuns psihogen la acul injectiei. Acest lucru poate fi insotit de o serie de manifestari neurologice, cum sunt tulburari de vedere tranzitorii, parestezii si miscari tonico-clonice ale membrelor in timpul recuperarii. Este important sa existe proceduri in vigoare pentru a evita prejudiciile care pot aparea ca urmare a lesinului. Raspunsul in anticorpi in cazul pacientilor cu imunosupresie endogena sau iatrogena poate fi insuficient.

Cum si unde se pastreaza Influvac Tetra: A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. Nu utiliza Influvac Tetra dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la frigider (2°C - 8°C). A nu se congela. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intreaba farmacistul cum sa elimini medicamentele care nu mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Daca Influvac Tetra este administrat concomitent cu alte vaccinuri, imunizarea trebuie facuta in membre diferite. Dar, in acest caz, reactiile adverse pot fi amplificate. Raspunsul imunitar poate fi diminuat in cazul pacientilor care urmeaza un tratament imunosupresor. Ca urmare a vaccinarii gripale, au fost observate rezultate fals pozitive ale testelor serologice pentru detectarea anticorpilor anti-HIV-1, anti-hepatita C si, in mod special, anti-HTL-1, in cadrul carora se utilizeaza tehnica ELISA. Metoda Western Blot a infirmat rezultatele fals pozitive ale testelor serologice efectuate prin metoda ELISA. Reactiile fals pozitive tranzitorii pot fi determinate de prezenta anticorpilor de tip IgM dupa vaccinare.

Cum arata Influvac Tetra? Influvac Tetra este o suspensie injectabila in seringa preumpluta din sticla (cu/fara ac) continand 0,5 ml de lichid limpede, incolor, care se administreaza injectabil. Fiecare seringa poate fi folosita o singura data. Cutii cu 1 seringa sau 10 seringi.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate. Pentru orice informatii despre acest medicament, te rugam sa contactezi reprezentanta locala a Detinatorului Autorizatiei de Punere pe Piata.

SANADOR