Fluenz tetra: este un vaccin antigripal, viu atenuat, administrat pe cale nazala. Este un vaccin care se utilizeaza pentru protectia impotriva virusului gripal (gripei) la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani.

Ce determina gripa? Gripa este determinata in principal de doua tipuri de virus gripal, cunoscute sub numele de virus gripal de tip A si de tip B. Fiecare dintre acestea circula ca tulpini sau subtipuri diferite, care se modifica in timp. Pe baza recomandarilor oficiale pentru sezonul gripal anual, Fluenz Tetra va contine tulpinile virusului gripal viu atenuat (slabit) de tip A si de tip B (tulpina de tip A-H1N1, tulpina de tip A-H3N2 si doua tulpini de tip B).

Utilizari

Ce utilizari are Fluenz tetra?  Este disponibil sub forma de spray nazal. Atentie, copiii si adolescentii care nu au fost vaccinati anterior impotriva gripei sezoniere trebuie sa primeasca o a doua doza, dupa un interval de 4 saptamani de la prima doza. Cum se obine vaccinul? Se poate obtine numai pe baza de reteta. Administrarea sa trebuie sa se bazeze pe recomandarile medicului tau.

Actiuni

Ce actiuni are Fluenz tetra? Cand cuiva i se administreaza vaccinul, sistemul sau imunitar recunoaste virusul ca fiind "strain" si produce mecanisme de aparare impotriva lui. Sistemul imunitar va putea apoi sa reactioneze mai repede cand va intra din nou in contact cu virusul. Aceasta va ajuta la protejarea impotriva bolii provocate de virus. Trebuie retinut ca, in trecut, vaccinurile pentru gripa sezoniera contineau trei tulpini gripale: un virus gripal A-H1N1, un virus gripal A-H3N2 si un virus gripal de tip B. Includerea ambelor virusuri gripale de tip B in compozitia Fluenz Tetra poate oferi o protectie mai ampla impotriva virusului gripal de tip B.

Fluenz tetra, beneficii: un studiu a demonstrat ca pacientii vaccinati cu Fluenz Tetra au prezentat raspunsuri imune impotriva fiecareia dintre cele patru tulpini ale virusurilor din compozitia vaccinului, care au fost comparabile cu raspunsurile imune stimulate de vaccinurile Fluenz.

Fluenz Tetra nu trebuie utilizat la sugari si copii cu varsta sub 24 de luni. Mod de administrare: Imunizarea trebuie sa se efectueze prin administrare pe cale nazala. Te avertizam! Fluenz Tetra nu trebuie injectat. Se administreaza in doze divizate, in ambele nari. Dupa administrarea unei jumatati de doza intr-o nara, se administreaza imediat sau la scurt timp dupa a doua jumatate de doza in cealalta nara. Pacientul poate respira normal in timp ce vaccinul este administrat – nu este nevoie ca doza sa fie inhalata activ sau aspirata.

Riscuri

Ce riscuri are Fluenz tetra? Scaderea poftei de mancare, dureri de cap, infundarea nasului sau rinoree si stare generala de rau. Atentie, nu uitati sa cititi prospectul! In Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospect au fost incluse recomandari si masuri de precautie pentru utilizarea sigura si eficace a Fluenz Tetra, care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. Vaccinul acesta este contraindicat la copiii si adolescentii care sunt hipersensibili (alergici) la substantele active sau la oricare dintre celelalte ingrediente, la gentamicina (un tip de antibiotic) sau la oua sau proteine din oua. Vaccinul se poate obtine numai pe baza de prescriptie medicala. Administrarea sa trebuie sa se bazeze pe recomandarile oficiale.

SANADOR