De ce faci un screening cervical?
Ca sa descoperi modificari anormale aparute la nivelul acestor celule. Pentru majoritatea femeilor, testul nu arata nicio modificare. Pentru 1 din 10 femei, acesta detecteaza modificari anormale.
Cancerul de col si de san fac ravagii printre femei, din pacate, tot mai tinere. Si asta pentru ca evita ginecologul. Dar tu esti constienta de riscuri, nu-i asa? Prin urmare, fa-ti o programare pentru un consult ginecologic complet, care sa includa mamografie, test Babes Papanicolau, ecografie transvaginala, analiza de secretii vaginale.
In cazul barbatilor, e ceva mai simplu. Se impune evaluarea glandei prostate, prin ecografie sau testele PSA avansate.
Noi, la Spitalul Clinic SANADOR, iti transmitem sa faci o alegere inteleapta, si anume efectuarea unui test Papanicolau o data pe an. Testul este simplu si nu solicita foarte mult timp si nu implica aparitia unei stari de disconfort. Cu ajutorul acestui test poate fi evaluata starea de sanatate a colului uterin sau a vaginului, astfel incat orice problema ar aparea sa poata fi diagnosticata si tratata cat mai rapid posibil.
Este necesar sa stii ca aceasta analiza iti poate salva viata. Reamintim, cancerul de col uterin este una din patologiile des intalnite in ultima vreme. Tot cu ajutorul testului Papanicolau se identifica infectiile gentiale, fiind, de fapt, primul pas catre vindecarea acestora.
Ce mai trebuie sa stii despre testul Papanicolau?
Faptul ca este o analiza simpla, ce nu implica niste costuri foarte ridicate. Poate ajuta la prevenirea unor probleme de sanatate, ti se va face si un examen ginecologic general, alaturi de efectuarea testului. Asadar, este de recomandat ca testul sa fie efectuat anual din momentul in care ai devenit activa din punct de vedere sexual.