Medicină de urgență

Atunci când aveți urgențe medicale, viteza răspunsului este esențială, ceea ce reprezintă, practic, chintesenţa în zona de Medicină de urgenţă.

Serviciul de urgență al Spitalului Clinic Sanador are în componență: 

- Compartiment de Primiri Urgente (CPU) adulți și copii 

- Serviciu de ambulanță care acordă asistentă medicală de urgență prespitalicească în București și județul Ilfov (dispecerat propriu: (021).9699 - disponibil 24/24).

Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) își desfășoară activitatea cu personal specializat în acordarea asistenței pentru urgențe medicale (medici de medicină de urgență și asistenți medicali) și este deservit de o platformă investigatională completă, accesibilă 24 de ore din 24, care are un rol determinant în stabilirea rapidă a diagnosticului și a conduitei terapeutice pentru pacienții evaluați. În plus, toate aceste facilități de investigație paraclinică se află grupate în imediată vecinătate a CPU, ceea ce contribuie la reducerea timpului de staționare a pacienților.

Componentele platformei investigationale:

1. Laborator de tip “point of care” (POC) se află în spațiul de îngrijire din CPU și oferă posibilitatea efectuării în timp foarte scurt a analizei sângelui și urinii: a. Analizor pentru hemogramă b. Analizor pentru biochimie (14 parametri) c. Analizor pentru markeri cardiaci, procalcitonina, proteină C reactiva, pro-BNP, D-dimeri d. Analizor pentru coagulare e. Analizor pentru determinarea gazelor sangvine f. Analizor pentru urină. Totul în regim de medicină de urgenţă.

2. Laboratorul spitalului pentru efectuarea unor teste suplimentare (complementare POC)

3. Laboratorul de radiologie digitală pentru efectuarea oricărui tip de investigație radiografică

4. Laboratorul de ecografie generală – ecograf performant cu modul Doppler

5. Laboratorul de tomografie computerizată

6. Laboratorul de RMN 3T – utilizat pentru cazurile selecționate din CPU

Acestor facilități permanente li se adaugă, în program curent sau în regim on-call, laboratorul de angiografie și cardiologie intervențională și laboratorul de endoscopie digestivă.

Ce înţelegem prin Medicină de Urgenţă la cele mai înalte standarde? Serviciul de ambulanță Sanador deține flotă proprie de ambulanțe disponibile, echipate la cele mai înalte standarde. Ambulanțele sunt dotate cu aparatură de ultimă generație (monitor-defibrilator, electrocardiograf, pulsoximetru portabil, glucometru, aparat de ventilație mecanică, aspirator de secreții portabil și fix, injectomate) și deservite de personal competent în acordarea asistenței medicale de urgență prespitalicești (medici, asistenți, ambulanțieri).

În cadrul Spitalului Clinic Sanador sunt disponibile, pentru urgenţe medicale, 18 linii de garda permanente pentru: cardiologie, neurologie, medicina interna, obstetrica-ginecologie, anestezie si terapie intensiva (ATI), anestezie si terapie intensiva pentru chirurgie cardiovasculara (ATI CCV), neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, gastroenterologie, rezonanta magnetica (RMN), computer tomografie (CT), ecografie, radiologie conventionala, laborator de analize medicale, medicina de urgenta, cardiologie interventionala si oncologie medicala.

Galerie foto

Programeaza-te acum pentru consult:

Echipa medicala

Programeaza-te acum pentru consult: