Hernie de disc lombară cu stenoză de canal vertebral, operată la SANADOR

Activitățile care suprasolicită coloana vertebrală, dar și lipsa de activitate fizică și sedentarismul cresc semnificativ riscul apariției  herniei de disc lombare, o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în ultimii ani, caracterizată de deplasarea anormală a discurilor intervertebrale, adică a cartilajelor dintre vertebre. Durerea intensă de spate (lumbago), amorțeala sau paralizia unui picior sunt simptome specifice acestei afecțiuni. În cazurile în care tratamentul este amânat, pot să apară complicații grave precum leziuni permanente ale măduvei. De aceea, hernia de disc trebuie diagnosticată și tratată cât mai repede, înainte ca starea pacientului să se agraveze.

Operat în urgență, cu succes

Cu dureri lombare intense se confrunta și George, un pacient care s-a prezentat la Spitalul Clinic SANADOR după mai multe zile în care, în ciuda simptomelor tot mai greu de suportat, amânase consultul medical.

„După zile de suferință, am ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, în București, unde am întâlnit un adevărat OM care slujește cu deosebit profesionalism Neurochirurgia. Am fost operat de urgență, cum mi-a fost indicat la consultația efectuată anterior în clinică, de domnul doctor Ovidiu Grămescu și minunata sa echipă. Diagnosticul: hernie de disc lombară L5–S1, ruptă pe fondul unei stenoze de canal vertebral lombar L4–L5 și L5–S1. Intervenția chirurgicală a fost un adevărat succes (situație obișnuită pentru domnul doctor!), întrucât am putut pleca a doua zi, fără cele mai mici probleme. Mulțumesc din suflet domnului doctor Ovidiu Grămescu, echipei sale de intervenție și, nu în ultimul rând, Spitalului Clinic SANADOR pentru dotările de excepție!” a declarat pacientul.

Diagnostic rapid și precis

În cazul lui George, intervenția a fost un succes datorită echipamentelor medicale performante pentru diagnosticul și tratamentul herniei de disc disponibile la Spitalul Clinic SANADOR, dar mai ales grație experienței îndelungate a echipei chirurgicale.

Pentru un diagnostic de precizie, pe lângă radiografii digitale și tomografii computerizate, pacienții au acces și la examene RMN realizate cu aparatură de ultimă generație, cu putere de 3 Tesla. Cu ajutorul acestei tehnologii, care oferă detalii foarte clare despre poziția discului herniat, medicul poate realiza o intervenție foarte precisă și sigură, cu protejarea structurilor adiacente.

  • 021.9699 Vino la SANADOR pentru tratamentul minim invaziv al herniei de disc!

Tehnologii avansate pentru neurochirurgie

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale pentru tratarea herniei de disc se realizează cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, dotate cu tehnologie integrată 4K, care oferă imagini detaliate, net superioare altor echipamente medicale.

Datorită tehnologiei moderne folosite în tratamentul chirurgical al herniei de disc, durata de spitalizare este de numai două zile, iar riscurile de complicații sunt semnificativ reduse. În plus, pacientul poate începe mobilizarea după doar câteva ore de la intervenție, astfel încât recuperarea este mult mai rapidă, cu rezultate foarte bune pe termen lung.

Dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Ovidiu Grămescu, care a coordonat intervenția chirurgicală de care a beneficiat George, este șeful Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, un medic cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu. Dr. Ovidiu Grămescu deține două recorduri impresionante: a operat cu succes cel mai bătrân pacient de neurochirurgie din lume, care la 102 ani avea un hematom cerebral bilateral, și este primul neurochirurg român care a obținut un atestat european, la Bruxelles, în 1993.

Programează o consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR