MATERNITATEA SANADOR RESPONSABILITATE PROFESIONALISM
banner-sanador-campanie-nasterea-4-oct
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner-site-sanador
INCLUSIV PROCEDURI HIBRIDE ÎMPREUNĂ CU MEDICII CARDIOLOGI INTERVENȚIONIȘTI
banner_sanador Chirurgie cu eticheta
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR: (021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador-v2 (002)
PENTRU INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI, APELAȚI CALL CENTER SANADOR:(021).9699 (DISPONIBIL 24/24H)
banner_sanador_22_aprilie
CÂȘTIGAȚI LUPTA CU KILOGRAMELE ÎN PLUS
banner_sanador_6nov2
GAMĂ COMPLEXĂ DE ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
banner_sanador-v1
EXAMEN NON-INVAZIV DE MEDICINĂ NUCLEARĂ
banner_sanador-v1
PENTRU UN ASPECT NATURAL AL DANTURII ȘI UN ZÂMBET IMPECABIL
banner_sanador-27febr-1
Află mai multe sau programează-te la (021) 9699
promotiile verii la Sanador_banner_ site

Neonatologie

Maternitatea Sanador a asistat cu success la nasterea si evolutia unui copil prematur (32 de saptamani)

In luna mai, echipa spitalului Sanador a asistat cu succes la nasterea unui bebelus la numai 32 de saptamani, in prezent atat copilul, cat si mama, refacandu-se in conditii perfect normale.

Desi nascut prematur cu restrictie de crestere intrauterina si cu numai 1100g, cu aproximativ 500g mai putin decat greutatea prevazuta in conditii normale pentru varsta lui, micutul a avut o evolutie post-operatorie foarte buna si, cel mai probabil, recuperarea va fi rapida si fara alte probleme medicale.

„Pentru mine, este foarte important sa ai incredere in doctorul cu care lucrezi. Mai rar gasesti doctori care sa stea sa-ti explice pas cu pas ce se intampla si sa aiba apropierea necesara fata de pacient. Astfel de doctori sunt Dna. Dr. Emel si Dna. Dr. Iordache. Multumesc din suflet echipei medicale!

Pe parte medicala sunt extraordinar de incantata, daca as mai avea o sarcina, as alege tot serviciile Sanador.” (mamica Anca G.)

O alta veste buna atat pentru mamica, cat si pentru echipa Sanador este ca, la numai cateva zile dupa nastere,bebelusul a inceput sa tolereze si alimentatia orala, fapt imbucurator avand in vedere ca un copil prematur nu intotdeauna poate tolera alimentatia cu lapte matern de la inceput.

Sfatul medicului:La Sanador, insistam de fiecare data asupra alimentatiei naturale avand in vedere avantajele majore ale acesteia atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. De asemenea, contactul apropiat intre cei doi este foarte important, comportament pe care il incurajam chiar si in cazul nou-nascutilor din terapie intensiva. (Dr. Irina Ruxandra Iordache, medic specialist neonatologie, spitalul Sanador)

Proaspata mamica, Anca G., a nascut prin cezariana, aceasta mai avand in trecut o nastere prin cezariana, terminata tot prematur, din cauza patologiei materne (hipertensiune indusa de sarcina). Pacienta a fost internatain spitalul Sanador la sfarsitul lunii aprilie, cu 3 saptamani inainte de nastere. Avand in vedere valorile foarte crescute in momentul prezentarii la camera de garda, echipa Sanador a decis instituirea unui tratament antihipertensiv de urgenta si apoi de intretinere. Pentru ca valorile tensionale au continuat sa fie ridicate, acest lucru avand un impact si asupra starii fatului, s-a decis nasterea prematura la 32 de saptamani, o masura luata atat in beneficiul bebelusului, cat si al mamicii.  Dupa operatie, Anca G. a avut o evolutie favorabila, fara complicatii, cu ameliorarea valorilor tensiunii arteriale, scaderea medicatiei preexistente si cu instalarea lactatiei la 48-72 de ore dupa nastere.

Sfatul medicului: Primul pas pe care il recomandam viitoarelor mamici in momentul in care afla ca sunt gravide este sa se adresese unui medic pentru ca evolutia sarcinii sa fie monitorizata constant de un specialist. In cazul unor afectiuni asociate sarcinii sau preexistente acesteia, in colaborare cu medicul obstetrician care urmareste sarcina, recomandam mamicilor sa efectueze consulturi interdisciplinare pentru monitorizarea afectiunii concomitent cu sarcina. (Dr. Emel Nuraltay, Sef departament obstetrica, spitalul Sanador)

 Echipa medicala care s-a ocupat de acest caz: Dr. Emel Nuraltay (Sef departament obstetrica), Dr. Mirela Grigoras (medic specialist obstetrica-ginecologie), Dr. Irina Ruxandra Iordache (medic specialist neonatologie), in colaborare cu Conf. Dr. Doru Herghelegiu (medic primar obstetrica-ginecologie, Director General spitalul Sanador).

Viitoarele mamici se pot adresa maternitatii spitalului Sanador chiar si in cazul nasterilor premature, spitalul beneficiind de un serviciu de neonatologie profesionist, cu o vasta experienta, pregatit in orice moment pentru a putea sustine cu succes nasterea unui copil prematur cu toate problemele care rezida din prematuritate.