LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu medicii cardiologi interventionali
cardio
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

Cum verifici sanatatea sanilor cu acuratete maxima

Din ce în ce mai multe femei cu vârste de peste 35 de ani primesc drept diagnostic cancerul de sân, iar în 20-30% din cazuri acesta rămâne chiar nedetectat în urma mamografiei digitale convenționale. De aceea, pentru o diagnosticare cat mai precisă, Sanador pune la dispoziție mamografia digitală 3D, adică tomosinteza sânului.

Mamografia reprezintă cea mai performantă metodă de diagnosticare a cancerului mamar, recomandată femeilor cu vârsta de peste 35 ani.

  1. Ce este tomosinteza sânului?

Tomosinteza sau mamografia tridimensională (3D) a sânului reduce interferența și suprapunerile de țesut prin captarea de imagini tridimesionale ale sânului și evidențiază mult mai ușor leziunile canceroase, mai ales la femeile cu sânul dens, care au un risc crescut. Sânul este așezat între un compresor și o placă detector. Tubul de raze X este deplasat cu mișcări arcuite și înregistrează o serie de imagini numite proiecții, în diverse unghiuri (unghiuri de scanare), iar proiecțiile vor fi ulterior procesate obținând imagini seriate ale țesutului mamar cu grosimea de 1mm. mamograf1Utilizat în 50 de țări, iar acum și în România, la SANADOR, Selenia Dimension 3D Hologic, unul dintre cele mai performante sisteme din lume la ora actuală, este o tehnologie direct digitalăƒși permite vizualizarea imediată, atât a proiecțiilor, cât și a imaginii 2D și a imaginii recompuse 3D a sânului (caracteristicムunicムHologic). Selenia Dimension 3D Hologic primește titlul de lider în mamografia digitală, revenindu-i premiul „Best in KLAS 2013”[1]

  1. SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC – avantaje și beneficii

În ceea ce privește avantajele mamografiei digitale cu tomosinteză, printre acestea se numără: îmbunătățirea considerabilă în detectarea cancerului, reducerea numărului de controale ulterioare și, implicit, a costurilor pentru acestea, ușurința stocării imaginilor digitale și trimiterea lor prin e-mail.

  1. Noutatea absolută: utilizarea soft-ului C-view

 Ceea ce diferențiază SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC față de categorie este softul C-view care furnizează imagini 2D în timpul vizualizării imaginilor de tomosinteză, dar nu necesită expunerea la radiațiile X. În acest fel se reduce atât numărul de expuneri ulterioare, cât și timpul de examinare, și crește confortul pacientei. De asemenea, SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC îmbunătățește clasificarea tipurilor de cancer mamar, detectarea formațiunilor tumorale și detectarea de microcalcificări.

Mamografia digitală cu tomosinteză se efectuează cu atât mai mult în cazul predispoziției pacientului la cancerul mamar (existența în familie a unor factori de risc de cancer mamar și a unui istoric personal cu boala), pentru a descoperi leziuni noi sau pentru o a doua opinie.

mamograf2

 

 

 

 

 

 

 

Image courtesy of Somkiat Fakmee at FreeDigitalPhotos.net

 

  1. Părerea experților din întrega lume despre SELENIA DIMENSION 3D HOLOGIC

“Tomosinteza reduce iradierea și expunerile suplimentare și permite o mai bună vizualizare a leziunilor și o scurtare a duratei procedurii; îmbunătățește diagnosticul mamografic la persoanele cu sân dens”

Dr Mihaela Sebeni, Sanador România

„Tomosinteza este un instrument genial în identificarea și studierea structurilor cu aspect suspect ascunse în țesutul mamar dens. Tomosinteza ne dă încrederea unui diagnostic corect.”

Dr R.T Wuppertal, Germany

„Tomosinteza este esențială pentu vizualizarea leziunilor mici care pot fi greu vizibile în cazul unui țesut mamar dens, leziuni care nu se pot vizualiza cu imaginile mamografiei standard.”

Dr. Pierre Ginier, Paris , Fance

Acest sistem performant de examinare a sânului și diagnosticare a cancerului mamar va fi disponibil în clinica Sanador începând cu data de 5 mai, iar medicii care efectuează mamografia digitală sunt: Dr.Mihaela Sebeni, Tiberiu Kiss, Ciocoiu Marlena, Sârbu Oana și Mihaela Bărbulescu.

Pentru programări, apelați (021) 9699.

 

[1] premiul “ Best in KLAS” este decernat anual pentru cel mai performant echipament medical. KLAS este o companie de cercetare specializată în monitorizarea performanței aparaturii a mii de furnizori.