Domnul Conf. Dr. Marcian Manu este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum!

Pionefroza (infecţia care duce la distrugerea rinichiului, cu acumulare de puroi) este o complicație majoră, care poate necesita intervenție de urgență. Foarte des, rinichiul este complet distrus și trebuie îndepărtat, ca în cazul pacientei Alexandra P., în vârstă de 71 de ani, diagnosticată cu pionefroză stângă după cancer de ovar operat.

"După două intervenții din anul 2019, când chirurgii au încercat să-mi salveze mai multe organe (colonul, rinichiul stâng și vezica biliară), a urmat o perioadă lungă de recuperare, cu controale periodice de monitorizare. Situația, însă, s-a agravat recent. Am sunat de dimineață la SANADOR, eram în stare gravă, iar ulterior am fost adusă cu salvarea la Spitalul Clinic SANADOR. În urma efectuării unei ecografii renale și a unei tomografii abdominale, s-a decis intervenția de urgență".

Echipa medicală din Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, a stabilit indicația de nefrectomie stângă. Intervenția a fost realizată în urgență, cu succes, iar pacienta a fost externată la 4 zile după operație, fără complicații.

Atunci când celălalt rinichi este sănătos, ablația totală a unui rinichi nu are impact asupra funcției renale generale a pacientului. De regulă, la indicațiile majore de nefrectomie se recurge atât în cazul unui rinichi compromis din punct de vedere funcțional, ce nu poate fi recuperat și care nu poate fi păstrat, cât și în cazul tumorilor renale.

"Am dat peste niște oameni care nu mi-am putut imagina că mai există. Sunt o norocoasă. În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu, este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum. El este medicul care își demonstrează vocația zilnic. Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc doamnei Dr. Rucsandra Manu, care mi-a rezolvat, ani de zile, pietrele la rinichi prin litotriție extracorporală (ESWL), fără operație. Mulțumesc, SANADOR!"

SANADOR