Ce sunt malformațiile congenitale?
Malformațiile congenitale sunt defecte de dezvoltare care sunt depistate din timpul sarcinii, la naștere sau mai târziu, în copilărie. Severitatea acestora diferă de la un pacient la altul și în funcție de organele afectate, de multe ori fiind debilitante sau chiar fatale. Vino la SANADOR pentru investigații avansate și tratament modern!
Cele mai frecvente anomalii congenitale sunt sindromul Down, malformațiile cardiace și defectele de tub neural. De cele mai multe ori, este dificil de stabilit cauza acestor afecțiuni. În timp ce unele malformații au cauze genetice, altele pot fi favorizate de o combinație de factori, cum ar fi cei de mediu, nutriționali sau infecțioși.
Malformațiile sau anomaliile congenitale fac referire la orice defect structural sau funcțional apărut în timpul dezvoltării intrauterine a fătului. Modificările pot afecta orice parte a corpului. În timp ce unele au impact doar asupra aspectului fizic, altele afectează intelectul, gândirea, simțurile, mobilitatea sau modul în care funcționează anumite sisteme din organism. Nu toate defectele congenitale sunt vizibile, iar unele pot pune viața în pericol.
Acestea pot fi decelate în timpul screeningului prenatal (înainte de naștere), în momentul nașterii sau în copilăria timpurie. Cele mai multe tipuri de malformații congenitale sunt descoperite în primul an de viață.
Anomaliile congenitale sunt o cauză majoră de dizabilitate și deces în rândul copiilor. Acestea sunt prima cauză de mortalitate perinatală (moartea bebelușului care survine între săptămâna 28 de sarcină până în primele 7 zile de viață).
La nivel global, aproximativ 240.000 de nou-născuți mor anual înainte de a împlini vârsta de 28 de zile, din cauza malformațiilor la naștere și a complicațiilor apărute. Decesele continuă și la vârste mai mari, aceste afecțiuni cauzând 170.000 de decese la vârste cuprinse între o lună și 5 ani.
-
021 9699 Programează-te acum!