Calcul renal coraliform îndepărtat complet, cu salvarea rinichiului

Cunoscută în limbajul popular și sub denumirea de „pietre la rinichi”, litiaza renală este o afecțiune a aparatului urinar care se manifestă prin formarea și depunerea de material cristalin și săruri la nivelul tractului urinar, de la rinichi până la vezica urinară. Litiaza renală are o incidență ridicată în rândul populației, estimându-se că 1 din 20 de persoane suferă de această afecțiune.

Calculii coraliformi reprezintă un subgrup aparte de calculi renali: sunt calculi de dimensiuni mari, ramificați, care ajung să umple parțial sau complet sistemul colector al rinichiului (pielo-caliceal). Tratamentul calculilor coraliformi constă în îndepărtarea chirurgicală completă și reprezintă adesea o provocare pentru urologi.

Mariana, în vârstă de 55 de ani, a venit tocmai din Italia pentru a beneficia de serviciile SANADOR: „Problema era confuză la mine, de mulți ani mă luptam cu o litiază renală, iar la ultimele două ecografii efectuate am remarcat că ceva nu era în regulă și am decis să consult un specialist. Despre Conf. Dr. Marcian Manu știam din auzite, din recomandări ale altor pacienți, căci doctorii buni se știu în piață. Am mers la un consult, iar prima impresie a fost că dă dovadă de un extraordinar profesionalism, mi-a oferit un diagnostic clar, fără nicio urmă de ezitare. Mi-a spus că rinichiul meu nu arată bine deloc și că trebuie intervenit chirurgical de urgență. Următoarea decizie a fost să fac o urografie, care a confirmat în totalitate ceea ce domnul doctor deja îmi spusese. Apoi, la sfatul dânsului, fără niciun dubiu, am ales să fac operația.”

Prezentând un calcul coraliform enorm, cu o supurație ce afectase mare parte din rinichiul stâng, pacienta a necesitat intervenție chirurgicală de urgență: „De la bun început, domnul doctor mi-a zis că va face tot ce este posibil omenește să îmi salveze rinichiul. M-a informat  despre riscurile care pot apărea și am ales să merg pe mâna dumnealui. Și mă bucur și mă felicit în fiecare zi pentru această decizie.”

Mariana își amintește emoțiile trăite postoperator: „În momentul în care m-am trezit din anestezie, domnul doctor a venit la patul meu, eu probabil că încă eram sub efectul anesteziei, dar dânsul parcă era mai bucuros decât mine că mi-a putut salva rinichiul. Îi doresc să fie sănătos, ca să poată vindeca și alți pacienți, căci suntem mulți care avem nevoie de dânsul.”

La Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital multidisciplinar privat din România, pentru tratarea litiazei renale, pacienții beneficiază de tratament sigur și eficient, cu aparatură de ultimă generație.

Conf. Dr. Marcian Manu, medic primar urologie și doctor în științe medicale, asigură pacienților cele mai avansate metode de tratament urologic, cu accent, de câte ori este posibil, pe metodele minim invazive endourologice sau chirurgicale. În cazul Marianei, echipa de chirurgie urologică de la Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, a efectuat o intervenție chirurgicală complexă de îndepărtare completă a calculului renal coraliform.

SANADOR