Vertebroplastie la nu mai puțin de 5 niveluri vertebrale, în premieră la SANADOR

Tasarea vertebrală se produce prin prăbușirea unuia sau mai multor corpuri vertebrale. Cel mai frecvent, tasările vertebrale sunt cauzate de osteoporoză, dar se pot produce și prin traumatisme sau în urma dezvoltării unor metastaze vertebrale.  Aceste fracturi vertebrale apar mai frecvent la nivelul coloanei vertebrale toracice (partea mediană a coloanei vertebrale), în special în partea inferioară. Tasarea vertebrală este frecvent însoțită de durere, în anumite cazuri durerile fiind majore, imobilizând pacientul la pat.

Cu astfel de dureri a venit Ionel la o consultație la Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR. Pacientului îi era imposibil să se deplaseze sau chiar să stea în picioare, din cauza durerilor de spate care nu treceau în niciun fel. În urma consultului și a investigațiilor realizate, Ionel a primit diagnosticul: tasări multiple pe os patologic tumoral la 5 niveluri. Astfel, s-a decis necesitatea intervenției chirurgicale, prin vertebroplastie percutanată.

  • Programează o consultație: 021.9699!

Vertebroplastia, o procedură minim invazivă

Vertebroplastia percutanată este o procedură minim invazivă ce constă în injectarea în vertebra afectată a unui ciment special, preparat în sala de operație, printr-un un ac mai gros numit trocar. Prin acest procedeu, se obține consolidarea vertebrei respective.

Vertebroplastie la 5 niveluri - radiografie de coloană față și profil
Imagine din timpul intervenției chirurgicale

În cazul lui Ionel, s-a intervenit minim invaziv la 5 niveluri vertebrale: T12, L1, L2, L3, L4, o premieră pentru Spitalul Clinic SANADOR. Operația a durat 2 ore și s-a încheiat cu succes. Recuperarea postoperatorie a fost rapidă, iar pacientul s-a externat chiar în ziua următoare, fără a mai avea dureri.

CT vertebral lombar, postoperator.
Se poate vedea cimentul corect poziționat în 5 vertebre

„Este surprinzător pentru mine că la SANADOR realitatea este palpabilă din punct de vedere profesional, al medicilor și al personalului auxiliar din spital. Fără a exagera în cuvinte de laudă. Sunt realități pe care eu le-am palpat!” povestește Ionel.

Recuperare rapidă pentru o viață fără dureri

Radiografia de control și examenul CT vertebral lombar, realizate la o lună distanță de la vertebroplastie, au confirmat corecta poziționare vertebrală a cimentului.

CT veretebral lombar, postoperator. Cimentul este corect poziționat.

„Rezultatele sunt bune, se vede clar o îmbunătățire. Nu mai am dureri! Pentru mine domnul Dr. Dan Benția a fost cel mai bun. Este inimos și deosebit.” ne împărtășește Ionel. „Am recomandat și altor cunoștințe serviciile medicale SANADOR.”    

Fotografie cu pacientul, postoperator, fără cicatricii, datorită intervenției minim invazive.

Neurochirurgie de elită, la Spitalul Clinic SANADOR

Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR este dedicată sănătății creierului și a coloanei vertebrale, dispunând de tehnologii medicale și chirurgicale de ultimă generație și de specialiști cu vastă experiență. Abordul chirurgical este minim invaziv, ceea ce asigură un risc scăzut de complicații si infecții, precum și o recuperare rapidă.

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR

Dr. Dan Benția este medic primar neurochirurgie cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale. Este doctor în științe medicale și șef de lucrări la Universitatea Titu Maiorescu.

Solicită o programare!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR