Tratament prompt și monitorizare pentru cancerul colorectal, la SANADOR

  • Cancerul colorectal poate fi tratat chirurgical și prin proceduri minim invazive. Programează-te la o consultație și cere detalii!

Lupta împotriva cancerului este plină de provocări, dar, prin stabilirea unui diagnostic precoce și administrarea tratamentului adecvat, cresc semnificativ șansele de supraviețuire și calitatea vieții pacientului. Programează-te pentru o consultație și teste de specialitate la Centrul Oncologic SANADOR!

Watch on YouTube

În cazul cancerului colorectal, cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în România, un bolnav diagnosticat în stadiile incipiente poate beneficia de tratament minim invaziv (laparoscopic sau robotic), cu rezultate excelente. Chirurgia robotică este de folos mai ales în localizarea rectală, adică în situațiile greu de abordat prin tehnica clasică sau laparoscopică.

Operat de urgență la Spitalul Clinic SANADOR

Într-o situație similară s-a aflat și Liviu, profesor universitar, dascăl a mii de studenți și martor la reușita a zeci de generații. În 2017 însă, Liviu a fost cel care a trebuit să învețe o lecție importantă de viață. A ajuns la Spitalul Clinic SANADOR în stare gravă, iar în urma investigațiilor și a examinării clinice amănunțite, a fost diagnosticat cu cancer colorectal într-un stadiu avansat. Trebuia operat cât mai curând.

După finalizarea cu succes a intervenției chirurgicale, care a durat patru ore, pacientul a urmat și tratament oncologic. Procedurile necesare nu au fost ușor de suportat, însă Liviu a fost un pacient disciplinat, care a urmat întocmai recomandările medicilor.

„De la 3 luni, când mă vedeam cu medicii, am trecut la 6 luni, iar acum am ajuns la un an, iar eu m-am rugat lui Dumnezeu să am noroc de medici buni. Și am avut!”, povestește Liviu despre parcursul său plin de încercări ca pacient la Centrul Oncologic SANADOR.

Optimismul, speranța, credința și oamenii dragi i-au dat putere lui Liviu să depășească cu succes această situație dificilă. Și, nu în ultimul rând, medicii extraordinari care, ajutați de aparatura performantă de ultimă generație, au reușit, alături de Liviu, să învingă boala.

„Mulțumesc și sunt dator pe viață atât domnului Dr. Gabriel Mitulescu, cât și domnilor doctori Dragoș Romanescu și Mircea Dediu, cărora le port un respect deosebit”, e declarat Liviu.

În prezent, la cinci ani de la descoperirea bolii, Liviu se simte foarte bine, se bucură de viață și a înțeles importanța controalelor medicale periodice. Pacientul recomandă tuturor să meargă din timp la medic, să se testeze și să nu aștepte până când este prea târziu.

  • Vino la SANADOR pentru consultație și investigații de screening și diagnostic pentru cancerul colorectal!

„Să nu amâni niciodată vizita la doctor, mai ales dacă îl găsești pe cel corespunzător!” este sfatul pe care Liviu îl oferă oamenilor care se confruntă cu probleme de sănătate.

Liviu revine în fiecare an la Centrul Oncologic SANADOR, pentru consult de specialitate și monitorizarea stării de sănătate.

Diagnosticul precoce, esențial în lupta cu cancerul colorectal

Cancerul colorectal apare mai des după vârsta de 50 de ani, dar trebuie reținut că această afecțiune nu ocolește nici tinerii. Principalul factor de risc este stilul de viață dezorganizat, cu o alimentație săracă în fibre, dar bogată în carne roșie, alături de un consum exagerat de alcool, fumat și sedentarism. Antecedentele familiale reprezintă, de asemenea, un important factor de risc, caz în care este recomandat și un sfat genetic.

  • La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de servicii medicale complete pentru diagnosticul și tratamentul cancerului colorectal. Programează-te!

De cele mai multe ori, cancerul colorectal evoluează lent și discret, de aceea controalele periodice la un medic gastroenterolog după vârsta de 50 de ani sau mai repede, dacă există factori de risc pentru această boală, alături de efectuarea unei colonoscopii, pot depista afecțiunea într-un stadiu incipient, înainte de apariția semnelor și simptomelor.

Colonoscopia este considerată „standardul de aur” pentru diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer și pentru monitorizarea pe termen lung a pacientului. Investigația poate fi folosită și în scop terapeutic, pentru rezecția polipilor colonici, sau pentru a efectua o biopsie, adică pentru a trimite un fragment de țesut, spre analiză, la un Laborator de  Anatomie patologică. Biopsia este singura investigație care poate face diferența între o tumoră malignă și una benignă, stabilind astfel diagnosticul de certitudine.

Prin depistarea precoce, poveștile pacienților care luptă cu cancerul colorectal pot fi pline de speranță, aceștia având acces la cele mai moderne metode de tratament, inclusiv minim invazive.

Diagnosticul și tratamentul cancerului la Centrul Oncologic SANADOR

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții cu cancer colorectal beneficiază de terapii personalizate, realizate de medici de elită, în urma consultului amănunțit și a unor investigații medicale performante. Printre acestea se numără analizele de laborator și investigațiile imagistice, realizate cu aparatură de ultimă generație – colonoscopie, ecografie abdominală, tomografie computerizată (CT), examen RMN cu putere 3 Tesla. Pentru diagnostic avansat, pacienții au acces la scintigrafie / SPECT-CT sau examen PET-CT, în funcție de indicații.

Planul de tratament este stabilit de Tumor Board – comisia oncologică multidisciplinară. Centrul Oncologic SANADOR asigură toate metodele de tratament disponibile – chirurgie oncologică, radioterapie externă, internă (brahiterapie), chimioterapie, imunoterapie, hormonoterapie, terapie biologică țintită, precum și terapie de suport.

Programează-te la consultație!

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR