Meniscectomie parțială realizată artroscopic la SANADOR

Durerea de genunchi poate avea diverse cauze, dar în cele mai multe situații mersul se desfășoară cu dificultate și pot apărea urmări severe pe termen lung. Pacienții care se confruntă cu dureri de genunchi trebuie să se adreseze unui medic ortoped, care, în urma unui consult de specialitate și a investigațiilor imagistice, va stabili diagnosticul exact și va recomanda tipul de tratament indicat.

Ioana, care suferea de dureri ale genunchiului drept, cauzate de o ruptură de menisc medial, dublată de sindromul de bandă iliotibială, a venit la Spitalul Clinic SANADOR. În cadrul unei artroscopii de genunchi, s-a realizat meniscectomia parțială a meniscului medial.

„Am fost operată de Dr. Ciprian Pașcu, un chirurg excepțional și un om deosebit. În consultațiile inițiale, în timpul intervenției, dar și ulterior, în urmărirea postoperatorie, domnul doctor Pașcu mi-a oferit toate informațiile posibile într-un mod calm, echilibrat și întotdeauna cu bună dispoziție. Ca pacient, m-am simțit mereu în siguranță și îngrijită cu multă atenție, ceea ce nu e tocmai des întâlnit în ziua de azi”, povestește Ioana.

Artroscopia de genunchi este o procedură minim invazivă în cadrul căreia se pot trata multiple leziuni de la nivelul articulației genunchiului, cu o rată de succes de peste 90%. Această tehnică folosește doar 2 incizii mici, iar recuperarea este rapidă și cu dureri minime.

Afecțiunile genunchiului ce pot fi tratate artroscopic includ leziunile de menisc, ruptura completă de ligament încrucișat anterior, leziunile parțiale care implică mai mult de 40% din structura ligamentului sau leziunile de ligament încrucișat posterior.

„Este fantastic că pot să compar artroscopia efectuată la SANADOR cu cea efectuată în urmă cu 8 ani într-un alt spital și diferența este uriașă. M-am recuperat mai bine, am avut mult mai puține dureri, au fost necesare mai puține medicamente, este extraordinar. Îi mulțumesc domnului doctor Pașcu”, spune Ioana. Tot ea adaugă: „Dr. Pașcu l-a operat și pe socrul meu acum 3 ani, proteză de șold la un pacient de 83 de ani. La 2 săptămâni după operație, socrul meu se deplasa deja. Domnul doctor este clar dăruit pentru a face medicină, îl recomand din tot sufletul”.

Sindromul bandei iliotibiale poate rezulta din orice activitate care determină piciorul să se întoarcă în interior în mod repetat și apare atunci când banda iliotibială (ligamentul care coboară în partea laterală a coapsei, de la șold până la tibie) se află în tensiune sau este inflamată. Când simptomele sunt ignorate, inflamația continuă să se dezvolte, diminuând capacitatea de mișcare a genunchiului și accentuarea durerii.

Printre cauzele care pot duce la apariția acestui sindrom se numără: purtarea pantofilor incomozi, piciorul plat, executarea prea multor antrenamente folosind aceeași mișcare sau alergatul în exces. Diagnosticul dese confirmă prin examen clinic la medicul ortoped și prin examene complementare (ecografie de părți moi sau IRM de genunchi).

Patologia tratată pe Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR include afecțiuni ale aparatului locomotor de cauze diverse, afecțiuni ale membrului superior (patologia umărului, fracturi ale cotului, antebrațului, pumnului și mâinii) și afecțiuni ale membrului inferior (patologia șoldului, genunchiului, gleznei și piciorului).

SANADOR